Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
OPSKRBA VODOM U Ličko-senjskoj 14, a u Međimurskoj županiji samo jedna tvrtka
Marko Prpic/PIXSELL

PODACI FINE

OPSKRBA VODOM U Ličko-senjskoj 14, a u Međimurskoj županiji samo jedna tvrtka

U Međimurskoj županiji posluje samo jedna tvrtka u toj branši, Međimurske vode, osnivači koje su svih 25 gradova i općina

Od 2008. do 2018. godine broj tvrtki u djelatnosti skupljanja, pročišćavanja i opskrbe vodom u Hrvatskoj rastao je od 115 do najviše 152, koliko ih je zabilježeno 2015. godine, objavila je Fina.

Ukupni prihodi porasli su s 3,17 milijardi kuna u 2008. godini na 3,7 milijardi kuna u prošloj godini, a najveći je pojedinačno ostvarila Vodopskrba i odvodnja iz Zagreba, oko 540,8 milijuna kuna.

Tvrtke su poslovale pozitivno svih tih 11 godina. Promatrano po županija, najviše tvrtki iz djelatnosti skupljanja, pročišćavanja i opskrbe vodom imalo je sjedište u Ličko-senjskoj županiji, njih 14, gdje je u svakom od četiri grada i u sedam od osam općina sjedište imao najmanje jedan poduzetnik.

Slično je i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojoj je sjedište imalo 13 poduzetnika, Sisačko-moslavačkoj 12, Splitsko-dalmatinskoj 11, Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj županiji po 10... U Međimurskoj županiji, s druge strane, posluje samo jedna tvrtka u toj branši, Međimurske vode, osnivači koje su svih 25 gradova i općina.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!