Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
PRIZNANJE ZA MLADE Međimurci u finalu Social Impact Award Croatia za izbor najboljeg projekta
Proaktivci

Mladi i ambiciozni Međimurci

PRIZNANJE ZA MLADE Međimurci u finalu Social Impact Award Croatia za izbor najboljeg projekta

Proaktivci još jednom pokazali svoje sposobnosti i vrijednosti te ušli u samo finale za izbor najboljeg projekta, kao jedini projekt iz Međimurja. Dajte im svoj glas!

Mladi i ambiciozni Međimurci odlučili su stvari uzeti u svoje ruke te preko novoosnovane udruge Proaktivci krenuli su ka ostvarivanju svoga cilja. 

Ne tako dugo, bila je to još samo ideja studenta prve godine FOI-a Matije Topličanca, a već pola godine kasnije, udruga niže izvanredne rezultate. Nakon 6. humanitarnog festivala „Djeca Mačkovca pjevaju u Društvenom domu Mačkovec“, sa svrhom prikupljanja novca za Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ te uspješne organizacije i realizacije „Večeri ekonomije“ na kojoj su ugostili vrhunskog ekonomskog analitičara Velimira Šonju, profesora makroekonomije Ivu Bićanića, međimurskog poduzetnika Franju Sobočana i župana Matiju Posavca, udruga Prospirit je zagrizla malo veći zalogaj.Uvidjevši velik globalni problem koji je, prema pokazateljima, izrazito prisutan kod hrvatskih građana, ovi proaktivni mladi ljudi odlučili su se pozabaviti tematikom financijske pismenosti u njenom širem smislu. Tako su u svibnju ove godine pokrenuli projekt Finaktivci, čiju je važnost prepoznala ACT Grupa te ih involvirala u projekt SIA (Social Impact Award) Croatia (https://croatia.socialimpactaward.net/), gdje su proaktivci još jednom pokazali svoje sposobnosti i vrijednosti te ušli u samo finale za izbor najboljeg projekta, kao jedini projekt iz Međimurja. 

Također valja napomenuti da je udruga Proaktivci,  promijenila naziv u Prospirit s ciljem unapređenja predmeta poslovanja prema razvoju i promociji društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja i ponašanja te rješavanju društvenih problema u RH i EU, kako bi svojim inovativnim kreacijama još više doprinijeli poduzetništvu, ne samo na nacionalnoj, već i globalnoj razini. Sve o njima možete pronaći na službenoj Facebook stranici.Glasanje je počelo danas! Stoga podržite naše Međimurce glasom na stranici https://croatia.socialimpactaward.net/, gdje možete pronaći nešto više o samom glasanju i projektima koji su ušli u završni krug.  

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!