Hrvatski predstavnici na konferenciji Europske destinacije izvrsnosti

Izbor Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) za Međimurje, ali i za Hrvatsku vrlo je koristan projekat. Projekat je pokrenuti od strane Europske Unije 2005 godine, sa ciljem stvaranje europske mreže najljepših mjesta održivog turizna, ali i sa ciljem promicanja europskog turizma, stvaranja svijesti o raznolikosti i kvaliteti europske turističke ponude zemalja i regija, te promoviranjem netradicionalnih turističkih odredišta.

Izbor za EDEN destinacije na nivou Hrvatske,  provodi Hrvatska turistička zajednica sa Ministarstvom turizma, a zatim se odabrano odredište predstavlja Europskoj komisiji za turizam u Bruxelles-u.

Na svečanosti u Bruxellesu 23. listopada 2012 potpisivanjem Bruxelleske deklaracije, u zgradi Concerte Noble, Turistički kompleks Cimper, u vlasništvu građevinske tvrtke Team d.d. iz Čakovca, službeno je ušao u mrežu najljepših EDEN destinacija na turističkoj karti Europe.  U Bruxelles-u će biti izrađene brošure i plakati za buduće promotivne aktivnosti na kojima će biti predstvljene i nove destinacije.

Hrvatski predstavnici doživjeli su najači pljesak i bili su spomenuti u skoro svakom izlaganju drugih država, u pozitivnom smislu. Konferencija održana prošli tjedan, pod nazivom “Stronger Together” ili “Zajedno jači” u organizaciji Europske komisije, bila je doista koristan susret, sa mnogo razmjenjenih kontakata na dobrobiti međimurskih EDEN odredišta. Na konferenciji su sudjelovali  predstavnici 26 zemalja iz cjele Europe. Međimurje su predstavljali Rudi Grula u ime Općine Sveti Martin na Muri, te Martina Blažinčić u ime Turističkog  kompleksa Cimper, Team d.d.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije