Tri Zlatne žlice za međimurski med od bagrema

U organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek u tom su gradu održani sedamnaesti po redu “Dani meda u Hrvatskoj” na kojima se i ove godine ocjenjivala kvaliteta meda i njegovih proizvoda.

Između 94 uzoraka meda iz svih krajeva Hrvatske, našla su se i tri iz Međimurske županije. Sva tri nagrađeni su Zlatnom žlicom za iznimnu kvalitetu meda od bagrema. To su OPG Vladimira Kučana iz Donjeg Vidovca, Zlatko Ujlaki iz Kotoribe i Pčelarstvo Kanaan iz Čakovca. Svi su oni dobili i certifikat o ispravnosti što znači da se njihov med može distribuirati na daljnje tržište te još jednom potvrdili da se u Međimurju dobiva kvalitetan med, među kojima prednjači bagremov koji je među najboljima u Hrvatskoj.

O ljekovitosti meda ne treba puno govoriti, a med od bagrema ima puno fruktoze, čak 71%. Svakodnevnom konzumacijom meda pojačavamo imunitet, otpornost na bakterije, viruse i tumor, usporavamo starenje, koža postaje elastičnija i zdraija, zubi zdraviji, probava i stolica redoviti, a metabolizam uspješniji. Ako ste odlučili nešto dobro za svoj organizam, uvrstite med na svoj jelovnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije