Forbes forum okupio vodeće ljude Međimurske županije

U Spa&Sport resortu Sveti Martin održan je 2. Forbes forum na temu “‘Perspektive razvoja hrvatskih gradova i regija”.

Uz međimurskog župana Ivana Perhoča i čakovečkog gradonačelnika Branka Šalamona sudjelovali i značajniji međimurski gospodarstvenici.

– U namjeri da se bolje bolje upoznamo sa životom cijele Hrvatske, nakon rijeke smo došli u Međimurje koje je poznato da je najrazvijenija županija u Hrvatskoj, a istovremeno županija sa najnižim prosjekom plaća. Zanimala nas je ta simbioza. Pokazalo se da je riječ o visokoj produktivnosti, ljudima koji su navikli radu i gdje postoji nizak stupanj korupcije, rekao je urednik Forbesa Viktor Vresnik.

– Naše komparativne vrijednosti su vrijedni ljudi. S druge strane, prirodna bogatstva koja imamo, podzemne vode i okoliš, predispozicija razvoja kontinentalnog turizma… Smatram da hrvatska do sada u kontinentalni turizam nije dovoljno ulagala – obratio se župan Perhoč.

– Možemo se pohvaliti kako ove godine u prvih 9 mjeseci imamo 13% više noćenja nego protekle godine i to je znak kako idemo u pravom smjeru, izjavio je između ostalog direktor Spa&Sport Resorta Sveti Martin Thomas Temmel.

– Mi kao Tehnološki inovacijski centar Međimurja i Međimurska županija općenito, dosta ulažemo u razvoj tehnološke infrastrukture, tako da imamo koncept centra znanja gdje se nalaze veleučilište, TIC, razvojne agencije, a preko puta se nalazi 60 hektara greenfielda gdje želimo privući visoko tehnološke investitore, rekao je direktor TIC-a Ivan Plačko.

Kako je bilo pogledajte u video prilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije