Konsolidacija ili daljnja stagnacija na Zagrebačkoj burzi?

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovni dionički promet od 40,75 milijuna kuna. Oba dionička indeksa zabilježila su pad na tjednom nivou. Indeks CROBEX zabilježio je tjedni pad od 0,38% i tjedan je završio na razini od 1.748,15 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,77% i tjedan je završio na razini od 971,63 boda.

S obzirom na prethodni jači rast indeksa postavlja se pitanje da li smo proteklog tjedna na Zagrebačkoj burzi gledali uobičajnu konsolidaciju nakon prethodnog pomaka tržišta ili nas čeka nastavak razdoblja stagnacije na domaćem tržištu kapitala.

Đuro Đaković postaje svjetski igrač na području obrambene tehnike

Od interesantnijih vijesti koje su proteklog tjedna objavljene za Zagrebačkoj burzi svakako treba spomenuti sljedeće: Đuro Đaković grupa (DDJH-R-A) proteklog je tjedna poslala priopćenje u kojem navodi da je s globalno poznatom norveškom industrijskom grupacijom Kongsberg potpisala ugovor o razvoju i komercijalizaciji potpuno novog proizvoda najviše tehnološke razine na svjetskom tržištu – daljinski upravljane 30mm oružne stanice PROTECTOR Medium Caliber RWS.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je proteklog tjedna priopćenje u vezi postupka utvrđivanja nastanka obveze preuzimanja društva Belje d.d. Darda od strane društva Agrokor d.d. Zagreb. Ista je navela da radi utvrđivanja činjeničnog stanja i okolnosti bitnih za rješavanje ovog predmeta, provodi poseban ispitni postupak u skladu s uputom Visokog upravnog suda RH.

Atlantska plovidba prodala Hotel Grand na Lopudu

Atlantska plovidba (ATPL-R-A) proteklog je tjedna na burzu poslala obavijest o sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina sa Anker Grupom d.o.o. kojim su kupcu prodali Hotel Grand na Lopudu sa pripadajućim i ostalim nekretninama koje je do sada u vlasništvu imala Atlantska plovidba d.d. na otoku Lopudu.

Najveći porast proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX SHORT certfikat koji je na tjednoj razini porastao za 10,98% uz volumen trgovanja od 1,26 milijuna kuna. U razredu likvidnijih dionica, gubitnik tjedna bile su povlaštene dionice Adris grupe d.d. (ADRS-P-A) iz Rovinja, čija je vrijednost na tjednom nivou pala 2,08%.

Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije