SKUPŠTINA Međimurske vode uspješno poslovale u prošloj godini

– Za kraj moram istaknuti uzornu suradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a ona je pretpostavka za još bolju i kvalitetniju suradnju – rekao je Vladimir Topolnjak. dipl. inž., direktor Međimurskih voda d.o.o. Čakovec na kraju današnje (21. svibanj) Skupštine društva Međimurske vode d.o.o. time ne krijući zadovoljstvo uspješnim lanjskim poslovanjem Društva koje je u odnosu na 2016. godinu povećano u financijskom smislu za 5,68 %. što iznosi 61.405.119,54 kune, dok su rashodi društva smanjeni za oko milijun kuna.

Skupština je održana u Hotelu Castellum, predsjedao joj je čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač. U njega tu su bili i ostali gradonačelnici, Murskog Središća Dražen Srpak i Preloga Ljubomir Kolarek, koje je Topolnjak posebno pozdravio, te ostalih 18 načelnika što je činilo 91% od ukupnog broja članova Skupštine, a kojoj su nazočili i članovi Nadzornog odbora Društva.

Deset točka dnevnog reda odraženo je u desetak minuta jer su svi skupštinski materijali jednoglasno prihvaćeni.

Kako je u izjavi za medije naveo direktor Topolnjak, Društvo je na dnevnoj razini, odnosno upravljanjem u vodoopskrbi stanovništva Međimurja poslovalo uzorno, a isto se odnosi i na javnu odvodnju i na sustav pročišćavanja.

Uz to su realizirane kapitalne investicije pa su tako u vodoopskrbi od interesa za Međimursku županiju realizirali investicije u visini od 7.464.697,31 kunu, a što se tiče odvodnje u nju je uloženo oko 28 milijuna kuna.

Od toga je 24 milijuna uloženo u samu izgradnju, a ostatak je uložen u pripremu predstojećih aglomeracija.

Vezano uz potonje, osvrnuo se je na kašnjenje radova na aglomeraciji Donja Dubrava i Mursko Središće. Za aglomeraciju Donja Dubrava izrađena je kompletna projektna dokumentacija te su ishođene sve građevinske dozvole, dok je za aglomeraciju Mursko Središće nastavljena izrada projektne dokumentacije te je ishođena većina građevinskih dozvola, a ostatak se rješava u kontinuitetu, no početak radova će ovisiti o rezultatu rješavanja administrativno pravnih prepreka koje su se pojavile.

I ono što je jako bitno, Toplnjak je naglasio kako će do 2023. godine biti izvedene aglomeracije za sve životne sredine s preko 2.000 stanovnika. I to uz maksimalno “povlačenje” sredstava iz strukturnih fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije