Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
U Donjem Kraljevcu velik interes za edukaciju o korištenju pesticida

U Donjem Kraljevcu velik interes za edukaciju o korištenju pesticida

Poljoprivrednici i ove imaju obavezu uključivanja u tečaj kojeg moraju pohađati ukoliko u svom radu koriste pesticide, što nalažu nova europska pravila.

Radi se o osposobljavanju za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja koja se provode i diljem Međimurske županije, a jednu od edukacija posjetio je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović. Tom je prigodom istaknuo svoje oduševljenje velikim odazivom vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, većih poljoprivrednika koji su u sustavu poticaja i distributera kojima je upotreba pesticida u njihovom radu neophodna, a koji su shvatili važnost ovog tečaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime ukoliko isti ne riješe u zadanom okviru, neće primiti potvrdu o završenoj izobrazbi te identifikacijsku iskaznicu, čime će im biti onemogućena nabava potrebnih zaštitnih sredstava.  „Drago mi je da ste stigli u izuzetno velikom broju i pokazali interes za edukacijom koja će bez sumnje pomoći u vašem daljnjem radu i napretku međimurske poljoprivrede.

Moram pohvaliti predavanje Milorada Šubića iz Savjetodavne službe, Općinu Donji Kraljevec na čelu s načelnikom Miljenkom Horvatom, ali i inicijative svih općina koje su se uključile u ovaj program“, rekao je zamjenik i dodao kako su u Županiji svjesni teške situacije svojih poljoprivrednika.

Ujedno je još jednom istaknuo kako je temeljem odluke župana objavljen Javni poziv za iskaz interesa za pohađanje programa, a na koji se mogu javiti OPG-ovi i drugi poljoprivrednici, kao i tvrtke koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, potkategorije: ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo i povrćarstvo, zbog nastojanja Međimurske županije da sufinancira troškove izobrazbe i polaganja ispita zajedno s općinama i gradovima.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!