Novosti iz Pre-koma: Vreće se pune kompostom, zbrinuto ‘brdo’ lampiona

Nakon blagdana Svih svetih lampioni su se sakupljali svakodnevno u velikim količinama i to na svim grobljima donjeg Međimurja. Sakupljeno je oko 500 kubnih metara lampiona, koji su privremeno smješteni u Pre-komovo reciklažno dvorište u Prelogu, a nakon čišćenja i baliranja idu na oporabu, javljaju iz tvrtke.

Količine koje su ove godine skupljene na razini su količina koje smo sakupljali posljednjih godina, a koje je to ‘brdo’ vidljivo je sa slike. Neke JLS razmišljaju da se broj lampiona po grobnom mjestu ograniči iz razloga što je zbrinjavanje lampiona i ostalog otpada s groblja sve veći trošak u održavanju groblja.

Krenulo punjenje komposta u vreće

Kako je prosijana prva šarža komposta u kompostani u Prelogu kreće se sa punjenjem komposta u vreće. Korisnici će do kraja siječnja 2016. godine dobiti kupon za preuzimanje komposta kojima će korisnici kompost moći samostalno preuzeti u kompostani Prelog da 31. svibnja 2016. godine. Izrađene su nove vreće za pakiranje komposta te je nabavljen mali uređaj za varenje tih vreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije