Posavec: Planirali smo napraviti najbolje Urbanovo do sad – i uspjeli!

U nedjelju su završeni Dani vina u županiji Zrinskih – Urbanovo 2012. Ovogodišnja manifestacija ponovno je dokazala kako je vodeći događaj u Međimurju u turističkoj i enogastronomskoj ponudi i promociji Međimurja kao prepoznatljive kontinentalne turističke destinacije.

>>> VINO SAJMA PO IZBORU POSJETITELJA: Žuti muškat vinske kuće Kunčić

I ove godine centralni događaj bio je trodnevni “Festival Pušipela, Bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme” koji  se održao u sportskoj dvorani u Štrigovi. Kroz tri dana Urbanovo je privuklo nekoliko tisuća posjetitelja iz svih krajeva koji nisu krili zadovoljstvo ovogodišnjem kvalitetnim izdanjem i visokim nivoom na kojem je to sve bilo organizirano.

Ovu priredbu  prepoznali su najviši državni dužnosnici i prihvatili pokroviteljstvo. Na Urbanovom su bili Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović  te u ime Vlade RH prvi potpredsjednik Radimir Čačić.  Treba naglasiti i da se Međimurska županija na čelu sa županom Ivanom Perhočom pokazala kao iskreni partner i na riječima i u djelima. Koncept nije puno mijenjan, Urbanovo je i dalje zabavnog, kulturnog i edukativnog karaktera s naglaskom na razvijanje kulture pijenja vina i gastronomskih užitaka.

Svakako treba spomenuti veliki angažman članova Organizacijskog odbora kojemu je na čelu zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec. Njihove najave da će ovo biti najbolje Urbanovo bile su opravdane i to ime je najveća nagrada. Urbanovo je raslo iz godine u godinu i danas je postalo vodeći eno-gastronomski događaj u regiji.

– Prije dva mjeseca mi u Organizacijskom odboru zadali smo si zadatak da napravimo najbolje Urbanovo dosada u čemu smo u potpunosti uspjeli. Rezultat našeg rada je četiri puta više posjetitelja nego prošle godine, stiglo je najviše vanjskih izlagača i to iz Slavonije i Baranje, Istre i Slovenije, a brojni gosti su ugovorili i rezervirali turističke aranžmane. Bilo je između tri do četiri tisuće posjetitelja i drago nam je da je Urbanovo svoje mjesto našlo u nacionalnim medijima u Hrvtskoj i Sloveniji.

Dokazali smo da je najispravniji put kada objedinimo javni sektor i gospodarstvenike (međimurske vinare)  i tada se može puno toga napraviti. Ovim putem želim javno uputiti zahavalu članovima Organizacijskog odbora koji su posao, svaki u svom segmentu, odradili besprijekorno. Meni desna i lijeva ruka bili su Marko Puškadija, Vjeran Vrbanec, Sandra Herman, Ivan Goričanec, Denis Perišić, Josip Mikec i Davor Fileš, rako je na završetku manifestacije Matija Posavec.

Kolege s Webtelevizija.eu snimile su zanimljiv video kolaž kadrova s Festivala Pušipela u Štrigovi, 25. svibnja 2012. godine, s gostima, predsjednikom RH dr. Ivom Josipovićem i potpredsjednikom Vlade RH Radimirom Čačićem.

Prije svega, Urbanovo je potvrdilo da služi kao izvrstan medij za promociju međimurske autohtone vinske sorte – pušipela. Svi dodatni sadržaji koji prate Festival pušipela kao centralnu manifestaciju osmišljeni su s istim ciljem, ali na način da se uspije doprijeti do što šireg kruga publike. Naime, netko uživa u kušanju sortnih vina, netko u čaši običnog gemišta, ali svi oni spadaju u ljubitelje dobre kapljice i ovogodišnje Urbanovo zadovoljilo je sve njihove apetite.

Županija-partner bila je Istarska županija. Vinske svečanosti vezane uz Urbanovo završavaju u petak, 1. lipnja 2012. svečanim Vinskim balom i otvaranjem prve boce pušipela berbe 2011. Bal započinje od 20 sati u Dvorcu Terbotz.


Urbanovo 2012.: Vino Sajma Urbanovo 2012. je Kunčićev žuti muškat

Kada se spustio zastor 12. po redu Urbanovog u dvorani OŠ Štrigova organizatorima je ostao još samo jedan (ne)mali zadatak. Prebrojati sve kupone s glasovima posjetitelja i proglasiti ovogodišnje “Vino Sajma”.

Daleko najviše glasova posjetitelja osvojio je KUNČIĆEV ŽUTI MUŠKAT, a oni koji su glasovali za njega ušli su u bubanj uz priliku da osvoje jednu od tri vrijedne nagrade sponzora – i naravno, butelju omiljenog vina.

 

Veseli nas činjenica da je Urbanovo postalo brand koji se prodaje ne samo van granica Međimurja, nego i van lijepe naše, a to dokazuje i činjenica da je prva nagrada otišla u susjednu Sloveniju.

Imena dobitnika:

1. Andreja Kovačević, Belo 25a, 3240 Šmarje pri Jelšah, SLOVENIJA
2. Srećko Radek, Držimurec 95, 40321 Mala Subotica, HRVATSKA
3. Zlatko Mišak, Varaždinska 86, 42202 Trnovec Bartolovečki, HRVATSKA

Dobitnike će organizatori obavijestiti poštom i putem medija, a način preuzimanja nagrade može se dogovoriti i direktno s g. Mikec Josipom iz Turističko-informativnog centra Štrigova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije