Mladi Europljani

EUROPE DIRECT Otkrijte mladu generaciju Europe s novim alatom Eurostata!

2022. godina je Europska godina mladih u kojoj želimo ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi i zato predstavlja pravi trenutak da s puno samopouzdanja mladi zakorače u budućnost jer upravo će mladi imati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti Europe. U nepovoljan položaj dovela ih je i bolest COVID-19, koja utječe na mogućnosti zapošljavanja, studijske programe, planiranje putovanja i društveni život.

Povodom Europske godine mladih 2022., Eurostat je objavio interaktivni alat koji na kvizovski i zabavan način predstavlja statistiku o mladim Europljanima.

Za mlade između 16 i 29 godina, ovaj novi interaktivni alat nudi mogućnost da napravite usporedbu s drugim mladim ljudima u vašoj zemlji. Ovaj alat je također za sve ostale, mlađe ili starije, koji su znatiželjni saznati više o mladoj generaciji u Europi.

‘Mladi Europljani’ se sastoji od pitanja o 4 različite teme:

  • život i dobrobit;
  • zdravlje;
  • posao i edukacija;
  • digitalni svijet.

Imate mogućnost kreiranja avatara koji se koristi tijekom vašeg putovanja u alatu. Od vas se traže neke osnovne pojedinosti, kao što su vaša zemlja i dob, koje su potrebne za usporedbu sa svojim vršnjacima. Ako nemate između 16 i 29 godina, možete odabrati raspon godina koji vas najviše zanima.

Isprobajte novi alat sada ovdje!

Najnovije vijesti o aktivnostima povodom Europske godine mladih pratite na Europskom portalu za mlade.

EUROPE DIRECT Čakovec član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara koji približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.

Informirati se možete putem njihove web stranice (www.europedirect-cakovec.eu), pratiti ih na Facebook-uInstagramu i Twitteru, te poslati e-mail (info@europedirect-cakovec.eu) ili nazvati na broj telefona 040/374-016.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije