U Strahonincu se gradi Centar za javne, kulturne i društvene potrebe

Prošle godine na početku mjeseca studenoga u Strahonincu je započela izgradnja Centra za javne, kulturne i društvene potrebe, u koji će biti smještena i Općina. Naime, stara zgrada Društvenog doma, u kojoj je bilo i sjedište općinskog poglavarstva, u potpunosti je srušena, kao i susjedni vatrogasni dom. prema riječima općinske načelnice Sanje Krištofić radi se o investiciji u vrijednosti oko sedam milijuna kuna.

Ugovor s Ministarstvom obnove i regionalnog razvitka o projektu izgradnje Centra za javne, kulturne i društvene potrebe potpisan je još 2009. godine u kojem Ministarstvo sudjeluje s četrdeset posto svojih sredstava, odnosno s oko tri milijuna, dok će ostatak od četiri milijuna kuna biti podmiren iz općinskog proračuna.

Nakon provedene javne nabave, kao izvođač radova izabrano je čakovečko poduzeće “Team”. Krajnji rok planirane gradnje je kraj desetog mjeseca, s time da se radovi možda završe i ranije. Budući da se svaku srijedu na sastanku između izvođača i načelnice utvrđuje stanje izvođenja radova po etapama, nekakvih velikih nepoznanica ili problema u procesu gradnje nema.

U budućem Centru nalazit će se općinske prostorije, odnosno prostorije Jedinstvenoga upravnog odjela, one namijenjene udrugama koje djeluju na području općine, velika informatička učionica, zatim višenamjenska dvorana za održavanje raznih manifestacija, a u samom sklopu, odnosno uz sam Centar, bit će izgrađen i novi dom za strahoninske dobrovoljne vatrogasce, javlja eCakovec.com.

Uz izgradnju novog Centra i dalje se potencira i projekt izgradnje školske sportske dvorane, koja bi zapravo trebala biti investicija osnivača škole, a to je Županija, kazala je Krištofić. Taj je projekt sa svom potrebnom dokumentacijom bio kandidiran u nekoliko ministarstava i programa investicijskih banaka.

No, lista projekata rangirana u programu CEB 7, gdje se upravo projekt izgradnje dvorane u Strahonincu nalazio među prioritetima, na žalost je ukinuti, pa se sada razmatraju novi modeli izgradnje putem Javno – privatnog partnerstva, kao i neki drugi modeli sudjelovanja i sufinanciranja u izgradnji sportske dvorane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije