Prelog: Šest milijuna kuna za sanaciju zgrade u najužoj gradskoj jezgri

Gotovo šest milijuna kuna stajat će sanacija, uređenje i opremanje zgrade površine 760 četvornih metara u Glavnoj 33 u Prelogu. Ugovor o rekonstrukciji zgrade u kojoj je do 2010. godine radila gradska uprava, potpisali su gradonačelnik Dragutin Glavina i Josip Švenda, direktor čakovečke tvrtke Team, koja je posao dobila na javnom natječaju.

Team će staru i trošnu građevinu u najužoj gradskoj jezgri obnoviti za 4,3 milijuna kuna. Rok je kraj studenoga ove godine.

– Još najmanje milijun i pol stajat će nadzor, dokumentacija i opremanje zgrade u čijem će prizemlju biti knjižnica i čitaonica, na prvom katu galerijski prostor, a u potkrovlju multimedijski prostor – kazao je Glavina.

Grad Prelog, dodao je, tom se investicijom među prvima uključuje u investicijski ciklus koji je toliko potreban Hrvatskoj. Grad će osigurati 2,4 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja 1,9 milijuna. Na katu zgrade bit će galerijski prostor s vrijednim umjetninama koje je darovao kanonik prof. dr. Matija Berljak. Među njima je i najveća zbirka radova Ivana Lackovića Croate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije