Međimurska županija mora izgraditi sedam vojnih skladišta

Međimurska županija još uvijek nije uspjela prodati bivše vojne objekte u Čakovcu i katastarskoj općini Pribislavec. Iako navodno interesa ima, cijene koje su načelno ponuđene za jugoistočni dio bivše vojarne i pripadajući vojni poligon, u Županiji su ocijenili da su preniske.

Iako bi prodaja znatno pomogla u poslovanju Županije, prodajom bi se nepovratno izgubio utjecaj na gospodarenje tim prostorom, pa je odlučeno da se pričekaju bolje ponude.

Inače, Županija je bivšu vojarnu prije više godina dobila uz uvjet da Ministarstvu obrane sagradi deset vojnih skladišta na lokaciji koju odredi MORH, no Županija je u pregovorima dogovorila smanjenje broja skladišta s deset na sedam, kao i brisanje obveze osiguranja 350 četvornih metara uredskog prostora u Čakovcu za potrebe MORH-a.

Očekuje se da iz MORH-a stigne potpisani aneks ugovora. Nastavljaju se i pregovori o tome da se obveza prema MORH-u u cjelosti izbriše. Hoće li nova Vlada imati sluha za to, vidjet će se.

Postoje, naime, primjeri u Hrvatskoj da su neki vojni objekti ustupljeni bez naknada, a zašto tako nije bilo u i slučaju Međimurja, pitanje je na koje nema odgovora.

Županija je dosad u obnovu bivših vojnih objekata u kojima danas rade REDEA, Međimursko veleučilište i Tehnološko-inovacijski centar uložila 25 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije