Čateks u Njemačkoj dogovorio izvozni posao u vrijednosti 100 tisuća eura

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore od 11. do 14. siječnja 2012. u Frankfurtu, Njemačka, na sajmu HEIMTEXTIL, najvećem i najznačajnijem svjetskom sajmu tekstilnih roba koje se koriste u domaćinstvu izlagala su i naša poduzeća.

Tom prilikom su na izložbenom prostoru od 88 m2 izlagale tvrtke T 7 VIS grupa iz Varaždina, Čateks iz Čakovca te Tekstil Lio iz Osijeka, prenosi Lider.hr.

O uspješnosti njihovog nastupa najbolje govore činjenice o ugovorenim poslovima. Tvrtka Čateks je tom prilikom s kupcem iz Njemačke izravno ugovorila izvoz u vrijednosti 100.000 eura, kao i s drugim zemljama poput Belgije, Francuske i Nizozemske.

Poseban interes kupaca iz Engleske, Njemačke, Nizozemske te južnoameričkih država izazvala je tvrtka T 7 VIS sa svojim programom Pamučne industrije Duga Resa te dogovorila konkretne narudžbe.

Iako je hrvatska tekstilna industrija izvozno orijentirana, izložena je velikoj konkurenciji na svjetskom tržištu i nedovoljnoj kontroli kvalitete uvoza gotovih proizvoda na domaće tržište. Unatoč tome, kvaliteta hrvatskog tekstilnog proizvoda prepoznata je u čitavome svijetu o čemu svjedoči i svjetski sajam HEIMTEXTIL na kojemu su i ove godine naše tvrtke ostvarile veliki uspjeh, izjavila je Zoja Crnečki, direktorica Sektora za industriju HGK, naglasivši kako već više od deset godina HGK kontinuirano organizira ovakve nastupe tekstilaca na renomiranim međunarodnim sajmovima.

Hrvatska tekstilna i odjevna industrija nalazi se pred velikim izazovom s potrebom jačeg nastupa i okretanja prema stranim tržištima. O potencijalu ove industrije govore i podaci da u njoj radi 10 posto zaposlenih u prerađivačkoj industriji RH, a ostvaruje 6,21 posto ukupnog izvoza, kazala je Crnečki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije