AGLOMERACIJA DONJA DUBRAVA

DONJI VIDOVEC Izgradnja kanalizacijske mreže kroz mjesto privodi se kraju

Uslijed gradnje kanalizacije u donjomeđimurskim naseljima promet se na dijelovima glavnih prometnica regulira semaforima. Takvim prizorima uskoro slijedi kraj

Fotografije su snimljene na ulazu u Donji Vidovec gdje su trenutno pri kraju radovi na izvođenju ulične kanalizacijske mreže u glavnoj mjesnoj ulici koja je ujedno i dio županijske ceste prema Kotoribi. Da bi se radovi mogli nesmetano odvijati promet je trebalo regulirati semaforima što je, prema običaju, kod nekih vozača motornih vozila izazivalo nervozu. 

– Dočekaju te semafori u Donjem Mihaljevcu pa opet ovdje, bio je komentar vozača jednog dostavnog vozila. Naime, i uz glavnu prometnicu, državnu cestu D-20, također se izvode slični radovi.

Što se tiče Donjeg Vidovca ovdje bi oni, ukoliko posluže vremenski uvjeti, trebali biti završeni do kraja ove godine. Kanalizacija se izvodi u sklopu projekta Aglomeracije Donja Dubrava.

Radove na aglomeraciji Donja Dubrava izvodi Tegra d.o.o. iz Čakovca u zajednici ponuditelja sa mađarskim Szabadisc co.ltd. Ova izgradnja je sastavnica projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava i jedan je od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata u Međimurskoj županiji. Sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije i nacionalnih sredstava (71,74% bespovratna sredstva EU-a, 11,30% Državni proračun RH, 11,30% Hrvatske vode, 5,66% jedinice lokalne samouprave).

Radovi su započeli u veljači 2020. godine, a završetak je predviđen za kraj 2021. godine, u što je uključen Grad Prelog s pripadajućim naseljima te općine Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije