U Prelogu drugi europski logistički centar tvrtke Paul Green

Tvrtka za proizvodnju ženske modne obuće Paul Green iz Salzburga u Gospodarskoj zoni Sjever izgradit će tvornicu logistički centar, drugi u Europi nakon Salzburga u kojem je i sjedište tvrtke.

Dugo su razmišljali gdje sagraditi tvornicu za proizvodnju obuće, razvojni centar, radionicu za održavanje i popravak strojeva te centar za distribuciju sirovina i gotovih proizvoda.

Pala je odluka da to bude upravo u Prelogu. Tehnički direktor Paul Greena Guido Strebel
rekao je da su  jedinstvena gospodarska zona i pomoć gradonačelnika Dragutin Glavine bili od presudne važnosti za donošenje odluke o kupnji četiri parcele.

– Prelog je geografski na odličnom položaju. Želimo otvoriti i perspektivu za razvoj obućarstva, zaposliti mlade ljude, potaknuti ponovno uvođenje obrazovnih programa za obućare u školama – istaknuo je G. Strebel.

Investicija je vrijedna oko pet milijuna eura. Kako je istaknuo menadžer Bojan Rezonja, otvorenje se očekuje najkasnije do srpnja 2013. godine. Zanimljivo je da Paul Green već godinama surađuje s tvrtkom Meiso iz Goričana, a ta će se suradnja, najavljeno je, i nastaviti.

Paul Green godišnje proizvede dva milijuna pari ženske obuće, a godišnje ostvari oko 100 milijuna eura prometa! Inače, tvrtka uopće nema internetske stranice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije