TURISTIČKA EDUKACIJA

KORISNE INFORMACIJE U Svetom Martinu na Muri održana edukacija za privatne iznajmljivače

- Najveći porast ovogodišnjih noćenja ostvaren je u privatnom smještaju čime su privatni iznajmljivači pokazali da su okosnica hrvatskog ali i svetomartinskog turizma, kazao je David Novinščak direktor svetomartinske Turističke zajednice.

Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri organizirala je i održala Edukaciju privatnih iznajmljivača turističkih sadržaja na temu: ‘Osnove u iznajmljivanja u privatnom smještaju’. Tema je vrlo aktualna i s obzirom na to kako je najveći porast u noćenju turista zabilježen u privatnom smještaju koji na području svetomartinske općine obiluje visokokvalitetnim apartmanima i kućama za odmor.

Odaziv je bio odličan, a govornici su bili David Novinščak, predsjednik svetomartinske Turističke zajednice, Igor Nekić, direktor LifeClass Terma Sveti Martin i Nina Novinić, vlasnica višestruko nagrađivane kuće za odmor ‘Međimurski ceker’.

Na ovom skupu detektirani su problemi koji muče privatne iznajmljivače, te je rečeno kako će se ovakve edukacije održavati i ubuduće. Ustvrđeno je kako su zbog pandemije COVID-19 ovogodišnji rezultati posjeta i noćenja ostvareni s 55 posto u odnosu na prošlu godinu, ali i vrlo dobri u odnosu na crne prognoze s početka pojave pandemije.

Oglašavanje i marketing važni su privatnim iznajmljivačima Prava i obaveze privatnih iznajmljivača, kod i kroz poreze na iznajmljivanje, plaćanje turističkih pristojbi i turističke članarine, porez na iznajmljivanje preko Bookinga, pisanje računa, popunjavanje knjige prometa, E-visitor, osiguranje gostiju i objekta, isticanje cjenika, knjige za podnošenje prigovora i kućnog reda, bio je prvi dio edukacije ili radionice.

Trendovi u turizmu, storytelling, suradnja među dionicima, pet friendly, smještajni objekti i održivi turizam, tema je bila u nastavku radionice. U završnom dijelu edukacije govorilo se o osnovama digitalnog marketinga u turizmu i komunikacija s gostima, vodič za oglašavanje i brendiranje smještajnih objekata i uloga fotografije kod oglašavanja.

Ovom skupu prethodila je Berba grožđa u privatnim vinogradima za goste Terma Sveti Martin, te Utrka u prirodi za lokalne sudionike. Ova dva događaja vrlo su dobro odrađena, a u nastavku turističkih sadržaja direktor David Novinščak, poziva ljudstvo da pohodi brojne destinacije i to svakog dana u tjednu i pogotovo vikendima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije