Međimurski pokazatelji bolji od državnog prosjeka

Međimurski pokazatelji bolji od državnog prosjeka

Prelog je motor razvoja Međimurja – kazao je na tradicionalnom susretu gospodarstvenika Grada Preloga župan Ivan Perhoč. Podaci o poslovanju dvjestotinjak tvrtki na području Grada bolji su od županijskog prosjeka.

Gradonačelnik Dragutin Glavina iznio je podatke da su ukupni prihodi tvrtki u prvih devet mjeseci ove godine u laganom rastu od par postotnih poena, a posebno raduje to što rastu i investicije. Prosječne plaće su oko 3800 kuna, a za državnim zaostaju dvadesetak posto. Na žalost, zbog krize od 2007. godine posao je izgubilo oko 180 osoba, najviše u tekstilnoj industriji.

Na susretu je iznijet i podatak da čak 76 posto međimurskih obrtnika plaća sve obveze prema državi i dobavljačima, a na državnoj razini prosjek od 50 do najviše 60 posto. Predsjednik gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Čakovec Rajko Šarić rekao je da su međimurski pokazatelji bolji od državnog prosjeka.

– Potvrđuje se da je jedini put za izvlačenje kola iz blata realni sektor – kazao je Šarić. Optimizam je malo splasnuo kad je budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić kazao da je u Hrvatskoj “situacija gadna”, da prijeti smanjenje kreditnog rejtinga, pad BDP-a… – A pitaju me zašto sam nervozan – kazao je Čačić.

Nakon govora druženje u restoranu Prepelica nastavljeno je uz domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije