Svečano otvorenje ulice i sanacija mosta u Šenkovcu

Svečano otvorenje ulice i sanacija mosta u Šenkovcu

Dana 25. studenog 2011. godine u Šenkovcu je svečano otvoren rekonstruirani dio Ulice A. Šenoe, projekta u potpunosti financiranog sredstvima Općine Šenkovec. Trasa izvedenog dijela je dugačka 650 m, a vrijednost izvedenih radova je 1.700.000,00 kuna, a da bi svečano otvorenje bilo potpuno čekala se samo uporabna dozvola za trasu koja je i stigla 22. studenog 2011. godine.

Svečanom otvorenju ceste, koju je otvorio rezanjem vrpce predsjednik Općinskog vijeća g. Mijo Belužić uz pomoć načelnika općine Vladimira Novaka,  su prisustvovali i uvaženi gosti iz političkog života kako Međimurja tako i Hrvatske: Radimir Čačić, Nadica Jelaš, Mario Moharić, Dragutin Glavina, Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave, Natalija Martinčević, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina, te Sonja Koening, koji su ujedno i kandidati za Sabor u III. izbornoj jedinici ispred Kukuriku koalicije.

Kao predstavnici županije otvorenju su prisustvovali župan Međimurske županije Ivica Perhoč, kao i zamjenik župana, Matija Posavec, a podršku su dali i vijećnici Općinskog vijeća Općine Šenkovec, mještani te načelnici i načelnice okolnih općina.

Uvaženi gosti su posvjedočili svemu napravljenom u posljednjih nekoliko godina te javno pohvalili vođenje općine gdje su istaknuli kvalitetnu suradnju mladih snaga uz podršku onih iskusnih. Rezultati su vidljivi i na primjeru ulice A. Šenoe koja će u potpunosti biti rekonstruirana do ljeta 2012. godine.

Treba napomenuti da je dolazak ovako visoke delegacije u Općinu Šenkovec veliko priznanje općinskom vodstvu kao i znak da bismo u budućnosti trebali imati podršku za projekte Općine i na višim instancama.


Sanacija prostora oko mosta u Budini

Hrvatske vode, u suradnji s Općinom Šenkovec, su prošli tjedan krenuli u sanaciju prostora oko mosta u Budini, a koji se nalazi uz sam kanal. Naime, u Općini je prepoznat problem i opasnost koja je prijetila na navedenom dijelu, a prvenstveno za vozače i pješake u zimskom periodu kada krene smrzavica.

S obzirom da je dio ceste na kojem su obavljeni radovi bio bez ikakvih rubnika ili ograde, a gdje se često zadržavala voda te je bio prilično otvoren prema kanalu, na inicijativu općinskih čelnika pokrenula se inicijativa sanacije. Postavljeni su visoki rubnici, proširena je cesta na jednom dijelu, riješena oborinska odvodnja te je time spriječeno daljnje zadržavanje vode na cesti.

Također, uređen je i dio kanala te postavljene nove cijevi radi boljeg provođenja oborinske odvodnje s brijega kao i sve druge popratne radnje da mještani iz najstarijeg dijela Šenkovca imaju sigurnije uvjete u prometu.

Uskoro će krenuti u izradu projekti za sanaciju ulice J. Bedekovića, kao i Vlahe Bukovca čime će započeti velika faza obnove ovog dijela Šenkovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije