Prikupljeno oko 3 tone elektroničkog otpada

Prikupljeno oko 3 tone elektroničkog otpada

U subotu 19.studenog 2011. godine u Domašincu je u vremenu od 9 do 14 sati provedena akcija besplatnog sakupljanja te zbrinjavanja električnog i elektroničkog otpada. Otpad se sakupljao iza Doma kulture u Domašincu (prostor gdje se utorkom održava sajam).

Kao i prošle subote u Belici organizator akcije bio je komunalni redar Općine Belica i Općine Domašinec Tomica Ciceli u suradnji sa ovlaštenim sakupljačem EE otpada za područje Međimurske županije (Duma Elektronika iz Varaždina).

Prikupljeno je oko 3 tone EE otpada (najviše televizora i monitora) koji će se reciklirati u pogonima za oporabu. Odaziv je bio jako dobar, budući da su mještani o održavanju akcije bili obavješteni dopisom.

Cilj ovakvih akcija je da se prikupi čim više EE otpada budući da on sadrži tvari i komponente koje štete ljudskom zdravlju i okolišu, pa da se sirovine dobivene obradom u što većoj mjeri ponovno mogu iskoristiti u prozvodnji.

Komunalni redar napominje da planira više takvih akcija a sve sa svrhom očuvanja prirode, okoliša a i zdravlja ljudi te zahvaljuje svima koji su u akciji sudjelovali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije