Asfaltiraju se prilazi vikendicama, a mi 20 godina čekamo na red!

Asfaltiraju se prilazi vikendicama, a mi 20 godina čekamo na red!

“U čemu je razlika između politike i ceste u Bukovcu? Nema je, obje su pune rupa!” Pisalo je to na jednom od transparenata s kojima je dvadesetak mještana Bukovca došlo prosvjedovati ispred zgrade Međimurske županije.

Već 20 godina čekaju da se asfaltira cesta u selu, a kako im općina Selnica ne može ili, kako tvrde, ne želi pomoći, odlučili su pomoć zatražiti od županije. Na razgovor ih je primio župan Ivan Perhoč, kojemu su opisali svakodnevne probleme.

Cesta duga 2,3 kilometara koja vodi kroz selo još nije asfaltirana, za razliku od nekih puteljaka koji vode do vikendica lokalnih moćnika, tvrde prosvjednici.

Načelnik općine Selinica Anđelko Kovačić kaže da je ostao iznenađen prosvjedom mještana Bukovca ispred zgrade Međimurske županije. Mještani kažu da na asfalt čekaju 20 godina, a Kovačić ističe da je tek prije dvije godine Mjesni odbor pokrenuo inicijativu da se cesta uredi.

Projekti su izrađeni 2009. godine i čeka se da investicija uđe u program EIB3, jer općina koja godišnje ima 2,1 milijun kuna izvornih sredstava ne može sama isfinancirati cestu koja stoji 2,5 milijuna kuna.

– A što se vikendica tiče, tih 1400 metara do stotinjak vikendica asfaltirano je zato jer su vlasnici vikendica sami izdvojili pola novca, a drugu polovicu osigurala je općina. Ne znam baš može li 40-ak obitelji u Bukovcu platiti pola investicije – kaže Kovačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije