Kazne za one koji se ne žele priključiti na kanalizaciju

Kazne za one koji se ne žele priključiti na kanalizaciju

Gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon donio je odluku o akcijskim cijenama priključenja na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, kako bi potaknuo građane da priključe svoja kućanstva na javne mreže.

– U suprotnom, pristupit će se kažnjavanju sukladno zakonu jer je previše novca uloženo u kanalizaciju i vodovodnu mrežu – kaže gradonačelnik Šalamon. U Ivanovcu je, na primjer, nedavno dana uporabna dozvola za kanalizaciju, no mali je postotak priključaka i na vodovod koji u tom naselju postoji već više od 11 godina, a kamoli na kanalizaciju. Slično je i u brojnim drugim međimurskim naseljima.

Građani koji do kraja godine potpišu ugovore o priključenju, dobit će popust. Praksa je da Grad odmah, kad se obavljaju radovi, plati priključke za sve, kako se ne bi stalno prekopavao asfalt, a onda si kasnije to naplati od građana.

No, problem nastaje kad velik broj domaćinstava uopće ne želi priključak. U Gradu ističu da je priključenje obvezno jer se time štite podzemne vode. Inače, kazne su do 2000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije