Javna rasprava o eksploataciji Poredja

Javna rasprava o eksploataciji Poredja

Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš eksploatacije građevnog pijeska i šljunka u istražnom prostoru Poredje kod Preloga počinje 12. listopada i traje do 10. studenog 2011. godine, izvijestilo je Ministarstvo zaštite okoliša. U tom će razdoblju javnosti biti omogućen uvid u jedan primjerak cjelovite Studije i tri sažetka Studije u prostorijama Grada Preloga, Glavna 35, svakog radnog dana u vremenu od 8 do 14 sati.

Javno izlaganje održat će se 26. listopada u 12 sati. Zahtjev za provedbu postupka utjecaja na okoliš dala je tvrtka Eurobeton. Kao podloga za izradu Studije korišten je Idejni rudarski projekt eksploatacije građevnog pijeska i šljunka u istražnom prostoru Poredje.

Njime je ustanovljeno da se eksploatacija može kontinuirano odvijati oko devet godina, s ukupnom proizvodnjom od oko 930.000 kubika građevnog pijeska i šljunka, što je oko 100.000 kubika godišnje. Lokacija se nalazi kilometar i pol istočno od Preloga. Obuhvat zahvata, odnosno istražni prostor Poredje, prostire se na 15 hektara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije