Grad Prelog nema problema s likvidnošću

Grad Prelog nema problema s likvidnošću

U prvih šest mjeseci od planiranih 20.250.000 kuna, koliko iznosi proračun za 2011. godinu, Grad Prelog uspio je uprihodoviti 32 posto, a rashodi su ostvareni u iznosu od 45 posto. Tako je 30. lipnja zabilježen manjak prihoda u iznosu od 2.513.187 kuna. Obveze Grada koje proizlaze iz većih rashoda nad prihodima dolaze na naplatu u drugom polugodištu, pa Grad ima podmirene sve obveze do 30. lipnja. Nema problema s likvidnošću.

To što je ostvareno manje prihoda posljedica je toga što će kredit koristiti u listopadu, milijun kuna od Ministarstva gospodarstva sjeo je na račun u srpnju, dakle u drugom polugodištu, a u drugoj polovici godine očekuje se i veći prihod od komunalne naknade za tvrtke i obrtnike, kao i prihodi od poreza na tvrtku i korištenje javnih površina.

Kako ističe gradonačelnik Dragutin Glavina, većina zacrtanih planova bit će ove godine i ostvarena. Problema s punjenjem proračuna ima kao i drugdje, no istaknuo je da je Prelog među rijetkim gradovima u Hrvatskoj koji nisu uveli prirez. Usto, ne koristi se još ni kredit za koji je dobivena suglasnost Vlade. Jedino se koristilo odobreno prekoračenje na žiro-računu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije