Francuski vodič za restorane Michelin jedan je od najpriznatijih u svijetu, jer se radi o vrlo strogim kriterijima koje restorani moraju zadovoljiti, a provjeravaju ih inspekcije Michelina
U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča za Hrvatsku
2019. ponovno je uvrštena Mala hiža iz Mačkovca kao jedini
restoran iz Međimurske županije.
Restoran Mala Hiža nalazi se u Mačkovcu u staroj hrastovoj hiži
iz 1887.g., preseljena iz Otoka Svibovskog kraj Ivanje Reke, koji
je preselio i renovirao sam vlasnik s obitelji.
Tradicionalna međimurska gastronomija s bogatstvom jela i okusa
je naime polazišna točka osmišljavanja svakodnevne ponude, ali
vlasnik Branimir Tomašić se nije htio
zadržati u strogim okvirima tradicije, pa stoga osluškuje
suvremene smjernice i trendove, reakcije gostiju i sa
zadovoljstvom istražuje nove granice i mogućnosti međimurske, a
dijelom i gastronomije nekih drugih regija.
Karta jela sadrži mjesečni sezonski jelovnik koji se koji put
proteže iz mjeseca u mjesec zavisno o sezoni pojedinih namirnica,
jelovnik klasika male hiže kroz godinu kao i listu par
jednostavnijih i pristupačnijih jela turističkih menia. Vinska
karta sadržava vina 30-tak međimurskih vinara, kao i svih
poznatijih hrvatskih vinara, pa i veći broj stranih, ukupno oko
150-injak etiketa.
Francuski vodič za restorane Michelin jedan je od najpriznatijih
u svijetu, jer se radi o vrlo strogim kriterijima koje restorani
moraju zadovoljiti, a provjeravaju ih inspekcije Michelina.