INFO CENTAR POTROŠAČA

VUKANOVEC Međimurje dobilo Info centar potrošača, na raspolaganju svih 24 sata

Potrošači 24 sata dnevno mogu dobiti informacije i savjete, a pomoć se može dobiti na besplatni telefon 0800 4200

Međimurski župan Matija Posavec i načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec u nedjelju, posljednjeg dana ovogodišnjeg lipnja, su otvorili i na korištenje predali Info centar potrošača koji se nalazi u prostorijama Društvenog doma u Vukanovcu.

Infocentar je dijelo Udruge Vukanovčar čiji su predsjednik i tajnik Franjo Halabarec i Željko Tomašić, predstavili projekt kojeg su podržali Međimurska županija i 7 općina i koji je od 30. lipnja 2019. godine svih 24 sata na dan, besplatno na raspolaganju.

– Svaki potrošač koji osjeti da je negdje zakinut ili osjeća nepravdu, korupciju i druga zla koja su minulih desetak godina preplavili Hrvatsku i Međimurje može besplatnim pozivom na broj 0800 4200 dobiti pomoć. Isto to može učiniti na broj fiksnog telefona 040/863-059 radnim danima od 09 do 13 sati – rekao je Tomašić.

Svi koji su danas govorili, naglasili su kako potrošač treba reagirati odmah čim uvidi da nešto ne ‘štima’ a ne čekati da krenu prisile, kamatarenja, ovrhe i deložacije, čega smo svi skupa svakodnevni svjedoci. Današnjoj svečanosti nazočili su još i Mario Novak, predsjednik VMO Vukanovec, Josip Halić u ime potrošača Općine Mala Subotica, Nedeljka Lončar i Natalija Rodiner u ime Udruge Ovršni ustanak, i drugi, a međimurskom županu Matiji Posavcu koji je bio u pratnji svojeg zamjenika Josipa Grivca, zahvalnicu je uručila Danijela Holcinger iz Udruge Vukanovčan.

U kulturno umjetničkom dijelu programe te izvođenju hrvatske himne ‘Lijepa naša Domovino’, nastupila je Tamburaška sekcija KUD-a Selnica pod vodstvom Slavka Bregovića, koji je za Općinu Selnica preuzeo Zahvalnicu. Cijeli program, uključujući i pješačenje Stazom meda i vina, održan je u sklopu priredbe ‘Dani lipe 2019.’ u Općini Gornji Mihaljevec, a završen je druženje i prigodnim domjenkom, te razgovorima o ulozi i položaju potrošača u Hrvatskoj u odnosu na Svijet i Europu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije