STRUČNO USAVRŠAVANJE

TVRTKA S DUGOM TRADICIJOM Članovi Udruge ekonomista Međimurja posjetili Čakovečke mlinove

Imali su prilike upoznati i tehnološki proces mlina koji u centru grada koristi vrhunsku svjetsku tehnologiju

U okviru stručnog usavršavanja, članovi Udruge ekonomista Međimurja posjetili su tvrtku Čakovečki mlinovi, d.d.. Ova poznata međimurska tvrtka jedna je od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija, a djeluje još od 1893. godine. Najznačajnije djelatnosti su mlinarstvo, pekarstvo i proizvodnja bučinoga ulja.

Domaćini su bili članovi Uprave tvrtke, a član uprave Nino Varga predstavio je tvrtku, upoznao s pokazateljima današnjega poslovanja, kao i budućim planovima. Članovi Udruge imali su prilike upoznati i tehnološki proces mlina koji u centru grada koristi vrhunsku svjetsku tehnologiju.

Distribucija brašna prilagođena je glavnim kanalima: maloprodaji, pekarskoj i konditorskoj industriji. Posebna vrijednost Čakovečkih mlinova je suradnja s proizvođačima poljoprivrednih proizvoda iz Međimurja o čemu svjedoči podatak da gotovo dvije trećine svojih potreba pokrivaju s međimurskih oranica.

– Zadovoljstvo je bilo upoznati ovu društveno odgovornu tvrtku s izuzetnim poslovnim rezultatima čijim dionicama se od 2003. godine kontinuirano trguje na hrvatskom tržištu kapitala – kažu iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije