OSVANULE PORUKE PODRŠKE

MEISO BEZ DIREKTORA Direktorici Dominić nije produljen mandat, radnici ne žele novog direktora

Novi direktor je navodno odustao od dolaska, odnosno predomislio se prije potpisivanja ugovora, a tome je zasigurno pridonijelo i protivljenje radnika njegovom dolasku, a koji su danas istaknuli podršku Snježani Dominić

Na ulazu Tvornice obuće MEISO iz Goričana danas u osvanule poruke podrške radnika dosadašnjoj direktorici Snježani Dominić, koja je na čelu tvrtke od 2009. godine. Naime, Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju koji raspolaže sa 79 posto dionica MEISA, prošlog je tjedna donio odluku da direktorici Dominić neće produljiti mandat koji joj je istekao posljednjeg dana svibnja. Umjesto nje za novog su direktora imenovali Sinišu Bogomoleca iz Preloga.

Nedugo nakon imenovanja došlo je do novog zapleta, kakvih, u višegodišnjem procesu sređivanja stanja u MEISU, nije bilo malo. Naime, kao što piše Poslovni dnevnik, Bogomolec je, navodno, odustao, odnosno predomislio se prije potpisivanja ugovora. Tome je, zasigurno, pridonijelo i protivljenje radnika njegovom dolasku. Slična situacija dogodila se i prije dvije godine kada je CERP za direktora imenovao Ivicu Čapeliju iz Zagreba.

Sve ovo događa se usred procesa privatizacije, budući da se očekivalo kako će, do kraja ovog mjeseca, njemačka tvrtka Haix podnijeti ponudu za kupnju MEISA s kojim već godinama surađuje na lohn poslovima. Zbog toga su zatražili dubinsko snimanje stanja, a posljednje informacije, s kraja 2017. godine, govore da je tada ostvaren promet od 28 milijuna kuna, uz milijun kuna gubitka, dok je dug CERP-u, prema tim podacima, iznosio preko 18 milijuna kuna.

Direktoricu Dominić kontaktirali smo telefonom i u kratkoj izjavi rekla nam je kako nema nikakvih spoznaja, osim da joj je istekao mandat. Iz CERP-a nije dobila obavijest o dolasku novog direktora i nastojat će da se proizvodnja normalno nastavi.

– Moramo dalje raditi i sačuvati mir, jer su nam kapaciteti popunjeni i moramo poštovati rokove isporuke za inozemne partnere, naglasila je Dominić. Zauzela se da oko tvrtke bude što manje negativne atmosfere, kako to ne bi naškodilo poslovnim interesima MEISA.

Inače, podršku radnicima i direktorici Dominić dao je i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. On je s još nekoliko aktivista stigao u tvrtku danas u jutarnjim satima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije