SKUPŠTINA MEĐIMURSKIH VODA

VLADIMIR TOPOLNJAK ‘Izgradnja aglomeracija M. Središća i D. Dubrave započinje do kraja ljeta’

- U visokom smo stupnju pripremljenosti i za aglomeracije Podturna, Podbresta i Donjeg Kraljevca - kaže direktor Međimurskih voda, tvrtke čija je bruto dobit u 2018. godini iznosila 329.796,40 kuna

Vlasnici Međimurskih voda očito su zadovoljni poslovanjem poduzeća u protekloj godini, jer je današnja skupština, koju je vodio čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, protekla bez rasprave, a sve su odluke jednoglasno usvojene. Bruto dobit za 2018. godinu iznosi 329.796,40 kuna, a u tom razdoblju realizirane su investicije vrijedne 7.988.138,96 kuna. Prošle godine fakturirano je pitke vode u količini od 4.406.196 m3, pri čemu je naplata potraživanja iznosila 91 posto.

Nakon što su provedeni natječaji i završen žalbeni proces ovih će se dana odabrati izvođači za aglomeracije Donje Dubrave i Murskog Središća. Privode se kraju i pripreme za apliciranje aglomeracija Podturna, Podbresta i Donjeg Kraljevca na EU fondove, što bi se trebalo desiti krajem godine.

O prošlogodišnjim rezultatima i planovima za predstojeće razdoblje, novinarima je uoči sjednice nešto više rekao direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak.

Koliko ste zadovoljni rezultatima u prošloj godini?

Iza Međimurskih voda je uspješna poslovna godina koju smo završili s dobiti od 330 tisuća kuna. Proveli smo sve radnje potrebne da naši korisnici budu zadovoljni i svakodnevno radimo na povećanju kvalitete naših usluga. Jednako tako smo vrlo aktivni u povlačenju sredstava iz EU fondova i s državne razine za investicije vodno-komunalne infrastrukture.

S nestrpljenjem se čeka početak radova na aglomeracijama Donje Dubrave i Murskog Središća?

Zadovoljan sam načinom na koji teku procesi oko aglomeracija Donje Dubrave i Murskog Središća. Moram reći da se stvari, u dogovoru s lokalnom samoupravom,  razvijaju odlično. Mi već sada želimo izbjeći sve moguće probleme koji bi se kasnije mogli pojaviti radi nepriključenosti na sustave kada se oni izgrade, a početak radova očekujem tijekom godine. U aglomeraciji Donje Dubrave većina ugovora je već potpisana, a kod Murskog Središća ostaje nam još sam grad.

Bilo je dosta problema sa žalbama?

U aglomeraciji Donja Dubrava odbijeno je svih deset žalbi, pa nakon otvaranja ponuda moramo odabrati između dva izvođača, što ćemo učiniti ovih dana. Jednako tako i svih šest žalbi u aglomeraciji Mursko Središće, koje su bile vezane uz cjevovode, su odbijene, a i tamo su dva ozbiljna ponuđača, tako da više nema prepreka da vrlo brzo ugovorimo radove i krenemo negdje na ljeto.

Kakvi su daljnji planovi?

U visokom smo stupnju pripremljenosti i za aglomeracije Podturna, Podbresta i Donjeg Kraljevca. Ostaje nam završno sređivanje dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Tamo gdje je to bilo potrebno radi izdavanja određenih dozvola, općine su prilagodile prostorne planove sukladno finalnim projektima. Vjerujem da ćemo do kraja godine i ove tri aglomeracije aplicirati za EU fondove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije