DVD GORNJA DUBRAVA Od HEP-a dobili račun od 120 tisuća kuna!

Kako u novoj, suverenoj, demokratskoj i nezavisnoj hrvatskoj državi veliki nemaju milosti prema malima ili kako se veliki bogovi loptaju s malim ljudima pokazuje primjer DVD-a Gornja Dubrava, jednog od manjih (ne po rezultatima rada) gasiteljskih društava u Međimurskoj županiji.

Njihov član odgovoran za zastupanje Damir Klobučarić je redakciji portala eMedjimurja.hr dostavio presliku uplatnice za plaćanje električne struje i svoje viđenje stanja.

– Za siječanj 2018. godine od HEP-a d.o.o. Zagreb dobili smo račun za potrošenu struju u iznosu od 120.000 kuna što nas je gotovo zaledilo te smo uložili žalbu, jer znamo kako nismo trošili ništa posebno.

I namjesto bilo kakve isprike ili traženja razloga zbog čega je do toga došlo, stigla nam je uplatnica-račun za sljedeći mjesec na iznos od 43.000 kuna. Ne možemo vjerovati i pitamo se je li to nas HEP zeza ili pokušavaju formulu ‘ako prođe, prođe…’’, napisao je Klobučarić, dodajući kako DVD Gornja Dubrava u svojim prostorijama ima jednofaznu struju i kako su iznosi veliki kao da troši cijelo selo.

Kako je sve što Klobučarić tvrdi istina potvrđeno nam je u Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije.

– Mi vodimo obračune za sva Dobrovoljna vatrogasna društva u Međimurskoj županiji, te smo primijetili nadnaravne račune za DVD Gornja Dubrava o čemu smo ih izvijestili. Istina je kako su za siječanj dobili račun od 120.000 kuna, a za veljaču 43.000 kuna, što je iznenađujuće te smo društvo uputili na žalbu HEP-u.

DVD Gornja Dubrava u proteklom je razdoblju imala račune za struju po 60, 50, 70 i najviše 150 kuna mjesečno, a ovo je teško opisati. Želim vjerovati kako će se stvari raščistiti i kako će ovi računi biti poništeni, odnosno postati nevažeći, kazala nam je Vesna Srpak, računovotkinja u VZ Međimurske županije.

Postavlja se pitanje, kako je netko u tako jakoj firmi kao što je HEP d.o.o. Zagreb, malom DVD-u ispostavio ovakav račun i hoće li za to odgovarati. Dragovoljnim pak društvima, udrugama, ali i običnim ljudima pak ovo neka bude upozorenje da pozorno iščitavaju svoje račune i ulažu prigovore, kako kasnije ne bi ostali bez plaće ili mirovine (ovrhe) ili kuće i doma (deložacija), jer u ovoj i ovakvoj Hrvatskoj sve je moguće, a državi i njezinim aparatima je najslasnije ubijati upravo male, u ovom primjeru koji svoje slobodno vrijeme daju za dobrobit svih ljudi.

Nismo zvali HEP. I zašto bismo, ako su se oglušil i na vapaj onih kojima žele maznuti preko 100.000 kuna, onako usput i ne se ispričati. Što se takve ima pitati? Znamo slučajeve kada su zbog sličnih računa vjerovnici putem odvjetnika i javnih bilježnika, trenutne dužnike stavili u vječne dužnike.

Međutim, ovdje bude teže to išlo, jer DVD Gornja Dubrava je uvijek svoje račune na vrijeme platilo, a i ovi ljudi su pošteni i spremni braniti ne samo svoj dom, nego i vlasništvo koje su sticale generacije, tu na rubu Hrvatske, koja možda u HEP-u u Zagrebu izgleda kao mogući plijen.

Rekao bi ovima iz HEP-a Zdravko Mamić, svoju legendarnu ‘e nećeš…’. Slično vele u DVD-u Gornja Dubrava, društva koju svaku svoju kunu teško zasluži i mudro uloži i strepi kada je netko želi otuđiti.

Redakcija portala ipak je odlučila poslati upit HEP-u o cijelom slučaju, a njihovo ćemo očitovanje objaviti naknadno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije