TICM Međimurski poduzetnici nastavljaju s investicijama: 30-ak zainteresiranih

Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) održali su u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM) informativni seminar o programima za kreditiranje poduzetničkih investicija.

Događaj održan u četvrtak, 8. ožujka 2018. godine, realiziran je u okviru Projekta TICM PPI 4.0 MSP kao dio aktivnosti informiranja poduzeća o dostupnim izvorima financiranja razvoja poduzetničkih pothvata.

O ESIF kreditima za rast i razvoj te o odabranim poslovnim bankama koje su financijski posrednici u provedbi govorio je g. Josip Grgić iz odjela EU fondova i financijskih instrumenata HBOR-a.

Pritom je naglasak bio stavljen na prednostima koje MSP dobivaju korištenjem ovih financijskih instrumenata, a to su između ostaloga niske kamatne stope te oslobađanje od plaćanja naknada za obradu zahtjeva i rezervaciju sredstava.

U okviru seminara gđa. Mirela Đuran, voditeljica odjela za mikro poduzetnike HBOR-a, polaznike je upoznala s ostalim uslugama koje HBOR nudi poduzetnicima.

Predstavila je program Malo i srednje poduzetništvo te program Gospodarstvo. HBOR posebnu pažnju posvećuje specifičnim ciljnim skupinama pa je bio predstavljen i program Poduzetništvo mladih i žena poduzetnica te program Kreditiranje poduzetnika početnika.

S obzirom na to da je HBOR u razdoblju od 2014.-2020. preuzeo ulogu kreditora EU projekata koji će se sufinancirati sredstvima ESI fondova, napravljen je i pregled programa kreditiranja EU projekata javnog sektora, privatnog sektora te projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice.

Nakon informativnog dijela seminara, predstavnici HBOR-a održali su petnaestak individualnih savjetovanja za poduzetnike.

Poduzetnici su ovaj dio događanja ocijenili najkorisnijim jer su od gospodina Grgića i gospođe Đuran na licu mjesta mogli dobiti odgovore na sva pitanja u vezi financiranja svojih poduzetničkih projekata.

TICM redovito organizira edukativne i informativne seminare s ciljem transfera poslovnih i tehnoloških znanja na potencijalne i postojeće poduzetnike.

U okviru upravo odobrenog projekta TICM PPI 4.0 MSP, koji sufinancira Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta, bit će organizirano vrlo mnogo informativnih, obrazovnih i savjetodavnih događanja pa pozivamo sve zainteresirane da prate najave na internetskim stranicama (www.ticm.hr) i na društvenim mrežama (www.facebook.com/TICMedjimurje/) te se pretplate na našu mailing listu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije