OTKRIVAMO detalje vezane uz novi čakovečki Hotel Castellum

Ovog proljeća, u neposrednoj blizini dvorca Zrinskih i čakovečkog perivoja, očekuje nas otvorenje novog business & city break hotela s četiri zvjezdice. Gradnja Hotela Castellum počela je u proljeće 2017. godine, a u vlasništvu je tvrtke City projekt d.o.o.

Detalje impresivnog koncepta, organizacije i otvorenja otkrila nam je voditeljica hotela Emina Lajtman.

U zadnjih nekoliko mjeseci Vaše ime spominje se u mnogim člancima. Tko je zapravo iza pozicije voditeljice Hotela Castellum?

– Ja sam Emina Lajtman, diplomirala sam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji gdje sam i stekla prva iskustva u hotelskoj industriji radeći u visokokategoriziranim opatijskim hotelima. Uvijek sam željela voditi gradski hotel i drago mi je da sam dobila tu priliku. Bit će mi zadovoljstvo voditi tim mladih ljudi; uglavnom su svi iz Čakovca i okolice.

Uskoro nas očekuje službeno otvorenje Hotela Castellum. Kako je ono osmišljeno i zna li se točan datum?

– Otvorenje hotela ćemo sasvim sigurno proslaviti i upriličiti ga svečano. Ipak je to, usudila bih se reći, povijesni trenutak grada Čakovca kada se otvara prvi hotel visoke kategorije. Očekujemo uzvanike iz svih sfera života grada Čakovca, cijele regije, a i poslovne partnere iz zemalja u okruženju. Osmislili smo cjelodnevni program otvaranja, no detalje u ovom trenutku još ne bismo otkrivali. Datum službenog otvorenja je predviđen za kraj mjeseca travnja, no hotel planiramo otvoriti za goste početkom mjeseca ožujka, nakon službene kategorizacije objekta.

Koncept hotela nudi mnoge posebno osmišljene pogodnosti koje doprinose suvremenosti Hotela Castellum. Koji su detalji tih pogodnosti i jesu li dostupne i lokalnim klijentima?

– Cardio fitness koji se nalazi u hotelu bit će namijenjen gostima hotela, a osmišljen je na način da gostu pruži sve što mu je potrebno da odradi kvalitetan cardio/freeletics trening. U našem beauty centru pružati ćemo terapijske i beauty usluge, za goste hotela ali i za lokalne klijente. Također, s obzirom da imamo prekrasnu dvoranu s pogledom na čakovečki park, bit će biti osmišljeni programi raznih oblika vježbanja: vježbe za trudnice, joga, pilates i sl. Castellum će imati i punionicu za električna vozila kao i e-bike stanicu te će biti idealno mjesto za okupljanje pasioniranih biciklista i motociklista.

Najavljena su i dva bar koncepta. Što nudi Watchtower bar, a što Sky bar?

– Watchtower bar će u svakom slučaju biti atraktivno mjesto u gradu. Isticat će se svojom ponudom, lokacijom ali i uređenjem interijera. Gosti će moći uživati u prekrasnoj terasi koja se nadovezuje na sam perivoj. Željela bih naglasiti da su za ideje i uređenje interijera u potpunosti zaslužni investitori, u što je uloženo puno truda i vremena.

Što se ponude bara tiče, naši će gosti prvi u Hrvatskoj moći uživati u najnovijem brendu talijanske Segafredo organica kave koja ima organski certifikat. Ponuda pića i napitaka će biti bogata i raznolika, a na vinskoj karti smo naglasak stavili na kvalitetna međimurska vina. Za pivoljupce ćemo u ponudi imati kvalitetna craft piva. Nuditi ćemo nekoliko vrsta slastica koje ćemo izrađivati sami. U ponudi Watchtower bara će također biti i doručak ili tzv. brunch.

Sky bar se nalazi na krovu hotela s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Ponuda pića će biti nešto drugačija i zanimljiva. U Sky baru će se moći organizirati manji i intimni eventi, sve prema dogovoru i najavi, a za potrebe poslovnih i svečanijih evenata, hotel raspolaže s moderno opremljenom multifunkcionalnom dvoranom uz pogled na perivoj i zasebnu terasu.

Za kraj nas zanima Vaše iskustvo te koje su karakterizacije dobrog voditelja hotela?

– Dobar voditelj hotela mora prije svega biti iznimno organiziran i fokusiran te zaista voljeti rad u ovoj struci – to je polazna točka. Ključan faktor su ljudi. Ovdje mislim na goste i zaposlenike. Dobar voditelj mora znati svoje sposobnosti usmjeriti na zadovoljstvo jednih i drugih. Veselim se novom izazovu i željno iščekujem da Castellum otvori svoja vrata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije