VINARIJA CMREČNJAK Započinje Champions league vina

– Vina berbe 2017. u završnom su tijeku dozrijevanja i uskoro će sva biti spremna za tržište i mnogobrojne potrošače naših vina, a ova mlada-nova su na tragu onih iz fantastične 2015. godine, kaže Marko Cmrečnjak, voditelj obiteljskog podrumarstva i najavljuje vinsku champions ligu.

Samo po najboljim stvarima, a pogotovo vinima, odličjima i prodaji pamtiti će obitelj Rajka i Marte Cmrečnjak minulu 2017. godinu u kojoj su svečano obiliježili 25. obljetnicu Vinogradarstva i podrumarstva Cmrečnjak u Svetom Urbanu.

– Pokazatelji za prošlu godinu su iznad očekivanja, premda smatram kako smo zapravo samo naplatili ono što smo stekli ulaganjima, uzgojem, tehnologijom, predanim radom, praćenjem tržišta i određenim povoljnostima koja se javljaju.

Vina su nam uistinu bila dobra, ne samo zato što mi ili ja tako kažem(o), nego što to kažu potrošači, a to je najrelevantniji sud. Minula godina bila je puna izazova, ali i trenutaka kada je davala mnogo dobroga, a tu mislim na tople gotovo vruće dnevne temperature u vrijeme kada je grožđu to pogodovalo, analizira ukratko minulu godinu spretan, mudar i već iskusan mladi Marko, koji najavljuje novu vinarsku godinu, uspoređujući je s nogometnom champions ligom, jer njihova vina nisu samo u boju za tržište s domaćom nego i europskom pa i svjetskom konkurencijom.

– Spremni smo, a evo pred vama-nama je pinot sivi berbe 2017. koji je dobio rang vrhunskog vina, a kada je pinot vrhunski onda su i sva druga vina vrhunska ili najmanje gotovo sva kao i protekle godine. Ovaj pinot sadrži 13 posto aklohola, a i sva ostala vina su malo viših alkohola jer potrošači ponovno žele snažnija vina.

Mogu potvrditi kako nam je sauvugnon fantastičan, a sretan sam što je naše vinogorje postala top destinacija sauvignona. Jednako tako radujem se što pušipel postaje sve dominantniji i prepoznatljiviji što je ustvari i bio clj uzgoja ove vrste grožđa i vina. Najavljujem i novu odličnu formu rajnskog rizlinga koji ponovno zauzima postolja i grla naših kupaca i potrošača, a ponosno kažem kako je rizvanac kao svježe vino u hipu bio rasprodan i pokazao nam kako sve što proizvedemo nalazi potrošača.

Vjerujem kako će 2018. godina biti uspješna za našu obitelj, a to želim i koegama vinarima, jer osim kakvoće vina, naša kakvoća su istinski međusobni odnosi, bez jala i zavisti.

Puno, ali svjesni smo ne predovoljno radimo na marketingu pak ćemo i na to dati akcenat, a jedna od prepoznatljivosti toga i takvoga opredjeljenja su nove etikete i boce, kako za klasična tako i za reprezentativna vina, rekao nam je Marko Cmrečnjak, ne zaboravivši i na zlatnu žuticu za koju smatra, kako će biti uništena, no svjestan je kako to neće biti tako brzo.

Jasno kaže i kako ova bolest trsova nema baš nikakav utjecaj na zdravost i kakvoću vina. Uostalom, lani kada je zlatna žutica bila agresivna, grožđe je bilo vrhunsko kao i vina čitavog štrigovskog kraja, kraja vinske svetosti koja njegovu ljepotu uzdiše na pijedestal savršenosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije