POLJOPRIVREDA U Čakovcu se održava poljoprivredna konferencija

Danas (petak, 26. siječnja) se u Čakovcu održava 3. poljoprivredna konferencija ‘Upravljanje znanjem u poljoprivredi’ koju organizira Regionalna razvojna agencije Međimurje REDEA, čija je zamjenica direktorice Ana Kralj na samom početku pozdravila sudionike te goste i uzvanike predvođene međimurskim županom Matijom Posavcem.

Svi sudionici posebno srdačno su pozdravili Marijanu Petir, hrvatsku zastupnicu u EU parlamentu, koja je nešto kasnije sudjelovala u Panel diskusiji na temu ‘Kako stvoriti dugoročni održivi sustav proizvodnje hrane u Hrvatskoj’.

Osim Petir u Panel diskusiji sudjelovali su Milorad Šubić, rukovoditelj Savjetodavne poljoprivredne službe u Čakovcu, Andreja Laklija, voditeljica Službe za investicijske potpore u poljoprivredi, Klaudija Carović Stanko, predstojnica Zavoda za sjemenarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Mario Boljat, voditelj Odjela za financijske instrumente Ministarstva poljoprivrede.

U nastavku konferencije govori se o Novim modelima kreditiranja proizvođača i ostalim novostima u Programu ruralnog razvoja, o Neiskorištenim potencijalima mahunarki te Kako mahunarke učiniti profitabilnijima.

Raspravlja i govori se o Utjecajima klimatskih promjena na biljnu proizvodnju, Biološkim tehnikama uzgoja i čuvanja starinskih sorti mahunarki te Iskustvima proizvođača soje.

Na konferenciji je rečeno kako međimurski poljoprivrednici i agronomi vrlo dobro prate zbivanja u europskoj i svjetskoj poljoprivredi te su predvodnici mnogih grana poljoprivredne proizvodnje.

Svi sudionici su pohvalili i obradovali se dolasku na konferenciju mnogin mladih, posebno učenika Gospodarske škole Čakovec sa svojim mentorom Vladimirom Mastenom. Panel diskusiju stručno je vodila Valentina Hažić, voditeljica Ureda za ruralni razvoj REDEA-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije