FOTO Bajzovi dvori opet drugačiji od drugih: Univerzalna e-punionica

Nakon što je 15. prosinca prošle godine u Dekanovcu u rad puštena univerzalna punionica za električne automobile, ucrtavši općinu Dekanovec na kartu regionalne mreže najmodernijih e-punionica, deset mjeseci poslije ta mala međimurska općina dobila je i drugu takvu punionicu.

Ostvareno je to zahvaljujući mladim supružnicima Remenar, Magdaleni (27) i Perici (31), vlasnicima ugostiteljskog objekta Bajzovi dvori u čijim je dvorištu danas otvorena spomenuta punionica.

U pogon su je pustili supružnici Remenar uz nazočnost općinskog načelnika Ivana Hajdarovića.

Tu je bio i mladi Međimurac Matija Krznar iz Novakovca koji je u Zagrebu pokrenuo prvi car sharing kojim su obuhvaćena ekološka, odnosno električna vozila, a radit će na isti način kao i prva punionica locirana kod mjesnog društvenog doma. U taj su projekt supružnici uložili 100.000 kuna .

‘Ovo nisam mogao niti sanjati da će jedno selo, jedna općina, a jedina u Hrvatskoj imati dvije elektro punionice na tako malom prostoru’, rekao je oduševljeno Hajdarović.

Dodao je kako je to dokaz pogleda u budućnost i načina ponašanja oko energetske učinkovitosti i zaštiti prirode. Drugim riječima to je još jedan korak do novih tehnologija i novih izazova.

‘Podržavam i pozdravljam ovakvu inicijativu ove obitelji, odnosno ugostiteljskog objekta koji investira i na taj način u razvoj, nudeći uslugu e-punionice. Dogovorili smo suradnju, odnosno njihovo korištenje električnog dostavnog vozila. Vjerujem kako će to biti ‘unikatna’ dostava u ovom dijelu Međimurja i šire te vjerujem da će doprinijeti kvaliteti poslovanja Bajzovih dvora’, rekao je Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility d.o.o. Zagreb,dodavši kako će ta ‘unikatna’ dostava viti najzdravija, najekološkija i najjeftinija.

‘Uvijek pokušavamo biti u nečemu prvi, bolji, drugačiji od drugih pa smo krenuli u realizaciju toga projekta’, kaže suvlasnik ovog renomiranog ugostiteljskog objekta. Rekao je kako se ideja jeftinije i zdrave dostave rodila u trenutku kada su počeli raditi restoranski dio poslova, odnosno dostave hrane u domaćinstva.

‘Nismo tu dostavu željeli na klasični način već smo željeli da vam dostavno vozilo uđe u tišini u dvorište i samo ‘potrubi’ dajući znak da je hrana kod vas’, dodaje pola u šali, a pola u zbilji Perica.

Bajzovi dvori na ovim prostorima djeluju tek dvije godine i svojim su stalnim ulaganjima u cilju praćenja ugostiteljskih trendova današnjice ova objekt doveli do prepoznatljivosti diljem sjeverozapadne Hrvatske, a ovaj korak koji je učinjen danas 20. listopada ući će u mjesnu i ugostiteljsku povjesnicu Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije