JAKOPIĆEV Pušipel prestiqe osvojio Veliku zlatnu medalju

Lijepe i ugodne vijesti dolaze iz slovenske Gornje Radgone, sa 43. ocjenjivanja vina -Vino Slovenije Radgona 2017., gdje su u žestokoj konkurenciji međimurska vina dobila izvrsne ocjene.

Pušipel prestiqe Vinarstva i podrumarstva Jakopić iz Železne Gore osvojio je Veliku Zlatnu medalju, dobivši 91,34 bodova. Vinarstvo i podrumarstvo Cmrečnjak iz Svetog Urbana dobilo je Zlatnu medalju za pušipel, a srebrne za rizling rajnski i sauvignon.

Vinska kuća Hažić iz Jurovčaka dobila je dvije srebrne medalje za svoje tramince mirisave, a DGA pjenušci iz Banfija dobitnik je srebrnih medalja za Sibon brut natur i Sibon dry. Medalje, odličja i priznanja dodjeljuju se na prigodnoj svečanosti u okviru 55. mrđunarodnog poljoprivrednog sajma u Gornjoj Ragoni.

Svi koji znamo i tvrdimo kako su međimurska vina najbolja ne samo u Hrvatskoj nego i cijelom ovom kraju (regiji) nismo iznenađeni ovim briljantnim ojenama, ali nas raduje što stranci to isto prepoznaju i što su uz šport, najprepoznatljiviji hrvatski proizvod i stvarnost.

Poglavito nas raduje što su vani kakvoću pušipela prepoznali prije nego li pojedini naši sveznalice, kojima je pušipel=šipon. Gornja Radgona potvrđuje kako to nije tako, nego je pušipel uzvišenija, nacionalna sorta vina iz hrvatskog Međimurja.

Branimir, Nada, Rajko, Marko, Tatjana, Radenko, Gordan i Alen, naklon do poda!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije