EU ROAMING Tele2 i Vip objavili detalje regulacije nakon 15. lipnja

Nakon objave općih pravila RLAH (Roam Like At Home) regulacije unutar Europske unije, operateri su počeli objavljivati konkretne cjenike, odnosno načine obračuna za roaming regulaciju koja nastupa nakon 15. lipnja, piše mob.hr.

Tako je jučer Tele2 svoje korisnike obavijestio da će se pozivi, SMS i MMS te podatkovni promet naplaćivati kao da ste u Hrvatskoj, s izuzetkom tarife koja sadrži flat internet.

Prema onome što su objavili na svojim web stranicama, zakupljene podatkovne pakete ćete na poručuju EU, Norveške, Islanda i Lihtenštajna moći koristiti isto kao u Hrvatskoj, dok je ograničenje prisutno u tarifama s opcijom ‘bezbroj GB’.

U tom će vam slučaju na raspolaganju unutar obračunskog razdoblja biti 10 GB, a sve što potrošite preko toga, bit će vam naplaćeno po cijeni od 0,07 kuna za megabajt, što znači da će vas svaki dodatni gigabajt u roamingu koštati 70 kuna. Obračunska jedinica iznosi 1 KB.

U slučaju da koristite opciju ‘bezbroj GB 24 sata’, na raspolaganju vam je 0,75 GB, nakon čega svaki dodatni megabajt plaćate 0,07 kuna. Kod tarifa kod kojih nakon određene količine podatkovnog prometa dolazi do spuštanja brzine, korisnik će cijeli iznos podatkovnog prometa po punoj brzini moći iskoristiti, nakon čega će se primjenjivati cijena od 0,07 kuna za megabajt.

Kod Vipneta je situacija ista. Pozivi, SMS i MMS se koriste isto kao u Hrvatskoj, dok za podatkovni promet troše megabajti iz tarifa, zaključuje mob.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije