Prvi put u Murskom Središću, a vjerojatno i u Međimurju i ovom dijelu domovine, u subotu, 13. svibnja u Murskom Središću je održan 1. Dan međimurske šparoge koji su u svojem dvorištu i domu održali Damir i Martina Vuri, skupa sa članovima svojih obitelji i ljudima koji rade na imanju.
Velik broj posjetitelja uvjerio se u kakvoću šparoge uzgojene na imanju u Štrukovcu, a delicije pripremljene kod kuće i ocjena svih je kako su šparoge uistinu vrlo kvalitetne, ukusne i, što nije nevažno, dobrog izgleda.
Znaju Vurijevi što je dobro, a ovog trenutka i traženo te su uložili mnogo truda i znanja, između ostaloga stečenog u Njemačkoj i Austriji, kako bi ovo povrće predstavili u najboljem svijetlu.
Na više načina, od juhe do pohane i pržene šparoge, gotovo fantastično pripremili su Martina i Damir uz svesrdnu potporu Martina i Margite Nedeljko te je tako zelena šparoga postala dio obroka koji će se ovih dana naći na stolovima mnogih Središćanaca i onih koji su pohodili ovaj, kako Damir kaže, budući festival šparoge, uzgojene na najprirodniji način i jednako tako pripremljene.