ODRŽANA SKUPŠTINA Međimurskih voda, planiraju maksimalno koristiti fondove EU

U hotelu ‘Golfer’ u Toplicama Sveti Martin danas u petak 5. svibnja održana je Skupština ‘Međimurskih voda d.o.o. Čakovec’ kojom je predsjedao Stjepan Kovač, čakovečki gradonačelnik, a sve točke Dnevnog reda, odnosno odluke donesene su jednoglasno.

U Godišnjem izvješću o poslovanju i financijskom izvješću te Izvješću Uprave rečeno je kako je društvo u 2016. godini uprihodilo 58.106.478 kuna, što je u odnosu na godinu dana prije povećanje za 11,37 posto.

Ukupni rashodi iznose 56.871.414 kuna i u odnosu na 2015. godinu uvećani su za 11,74 posto, a naplata potraživanja iznosi 93 posto.

Gradnja komunalnih građevina vodoopskrbe ostvarena je u iznosu od 20.197.508 kuna, a gradnja odvodnje i pročišćavanja u iznosu od 175.708.758 kuna.

Zadnjeg dana prošle godine u Međimurskim vodama bilo je zaposleno 138 radnika, od kojih respektabilnih 35 posto ima visoku ili višu stručnu spremu.

Direktor Međimurskih voda, dipl.ing. Vladimir Toplonjak, kazao je kako je u 2016. godini društvo uspješno poslovalo i kako su investicije od gotovo 200 milijuna kuna ostvarene uspješnom suradnjom s lokalnom i regionalnom samoupravom, Hrvatskim vodama i nadležnim ministarstvima.

– Prateći trend daljnjeg razvoja infrastrukture kako bi do 2023. godine na zadovoljstvo naših vlasnika, kućanstava i gospodarstva ostvarili ciljeve koje je Republika Hrvatska preuzela od Europske unije uz maksimalno povlačenje sredstava iz strukturnih fondova i državnih razina, fokusirani smo na našu najveću vrijednost, vrijednost zdrave pitke vode, naglasio je Topolnjak.

Dodao je kako se u svim segmentima postižu najviši domaći i europski standardi, što omogućava i pridobivanje mnogo novca iz EU fondova, za koje treba obaviti kvalitetne pripreme i završne projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije