DIDASKO na novoj lokaciji u Čakovcu – u zgradi MTC-a

U jučerašnje rano poslije podne u Športskoj ulici 6a u Čakovcu u zgradi MTC na 1. katu, bilo je izuzetno svečano. Tamo je Jezično edukativni centar i ustanova Didasko organizirala Dan otvorenih vrata povodom otvorenja njihovog novog poslovnog prostora.

O samoj ustanovi i spomenutom događaju razgovarali smo s Lidijom Buljan, direktoricom i jednom od suosnivačica Didaska.

– Didasko edukativni centar postoji od 2011. godine, a osnovalo ga je nas petero: Damir Bendelja, Lidija Močnik, Lidija Buljan, Mirjana Anđel i Lidija Kutnjak. Didasko ne nudi samo učenje stranih jezika za sve uzraste već i neke druge programe, prvenstveno za djecu. Poslujemo na dvije lokacije.

U Čakovcu je do sada sjedište bilo u Ulici dr. I. Novaka u Starom hrastu na prostoru od 200 kvadrata, a u Prelogu se nalazimo u Poslovnom centru Zvonarek, Trg bana J. Jelačića 6 na prostoru od 100 kvadrata. Razlog preseljenja u Čakovcu je bio taj što se se povećavao broj polaznika u jezičnim grupama i u programu ALOHA mentalna aritmetika, a što je normalno iziskivalo kupnju vlastitog većeg i boljeg prostora koji je prilagođen svim zahtjevima obrazovanja i držimo kako će to biti trajno rješenje za realizaciju naših programa.

Na prostoru od 320 kvadrata nalazi se sedam učionica s dodatnim prostorima što nam omogućava učenje u novim smjerovima, točnije ponudu novih, drugačijih inovativnijih programa, a koji će u novim prostorima zaživjeti puno lakše. Konačno, to nam je bio krajnji cilj – nova lokacija, vlastiti prostori kao trajno rješenje – rekla je Lidija Buljan.

U Didasku je zaposleno 15-tak stručnih djelatnika, a njihov broj varira prema potrebama, točnije kako pojedini programi završavaju, i 15-tak suradnika pa na edukaciji polaznika kroz školsku godinu radi 30 i više vrijednih i stručnih ljudi.

Nakon svečanog otvaranja i rezanja vrpce, što su učinili Lidija Buljan i Damir Bendelja uz asistenciju ostalih suosnivača, uslijedile su radionice za djecu, a potom je odrađen zabavni dio uz zanimljivu i bogatu tombolu te nagradne igre.

Jednom riječju toga je popodneva ovdje bilo izuzetno zabavno, a što jamči da će se ovdje i nadalje tijekom godine stručno, zabavno i zanimljivo raditi na realizaciji programa.

Novim prostorima prošli su gosti i uzvanici, roditelji djece polaznika kao i sami polaznici. Što reći za kraj? Bilo je lijepo, zanimljivo, čak i poučno s pozivom da se u slične sadržaje uvjere oni koji žele ići u korak s vremenom, a najveći pratitelj tih koraka može biti bar jedan strani jezik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije