ZLATA VRIJEDAN OPG Rajke Dvanajščak u utrci za Agrooskara

Prave kravlji i ovčji sir, bave se ratarstvom i stočarstvom, imaju seoski turizam, sade lavandu, voće, povrće, presadnice, uzgajaju patke, svinje, goveda, koze… Djelatnosti su to finalista koji su ušli u ovogodišnju završnicu projekta ‘Zlata vrijedan’ – izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. U konkurenciji za Agrooskar svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedan OPG.

Odluku o poljoprivrednicima koji su ušli u završnicu donio je stručni žiri kojemu je predsjednik zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a članovi su Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, glavni urednik portala Agrobiz.hr Miroslav Kuskunović, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednik Jan Marinac, urednik Plodova zemlje HTV-a Vlatko Grgurić te prošlogodišnja pobjednica Umihdana Šahdanović.

Međimursku županiju će ove godine u utrci za Agrooskara predstavljati OPG Rajke Dvanajščak iz Dragoslavca koji se bave proizvodnjom vina od grožđa.

Reportaže o nominiranima bit će objavljene tijekom svibnja u Večernjem listu te u emisiji Dobro jutro Hrvatske televizije. Tko je najbolja mlada nada te koja su tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva bila najbolja po odluci žirija, a koji po odluci čitatelja Večernjaka, bit će poznato 8. lipnja.

Agrooskar dodjeljuje se četvrtu godinu zaredom. Projekt Zlata vrijedan pokrenuli su Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede 2014. godine, u Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koju je proglasio UN, a s ciljem promoviranja rada i života na selu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije