OPG Darko Đuran iz Slakovca u ‘borbi’ za najbolji OPG u Hrvatskoj

Kako bi promovirali poljoprivrednu proizvodnju i život na selu, Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede i ove godine provode projektZlata vrijedan – izbor zanabolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Projekt se provodi uz podršku svih hrvatskih županija i Grada Zagreba, koji će nominirati najbolje poljoprivredne proizvođače iz svojih sredina te najbolje mlade nade, te glavnog partnera Hrvatske radiotelevizije.

Ušećerene slastice s Korčule, kruške iz Zagorja, brački i krčki ovčji sir, meso z tiblice, vino iz ozaljskog i moslavačkog kraja, pšenica iz Slavonije, zagrebačka lavanda, ličke buše i krumpiri, istarsko maslinovo ulje, povrće iz Podravine, maline iz Dalmacije, med, kamilica… – to su proizvodi marljivih seljaka, finalista ovogodišnjeg izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan.

Među njima je i predstavnik Međimurske županije- OPG Darko Đuran iz Slakovca (općina Nedelišće) gdje se bave ratarstvom, svinjogojstvom te proizvodnjom mesa z tiblice i drugim suhmesnatih proizvoda.

Stručni žiri projekta, koji su 2014. godine radi promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života na selu osmislili i pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, izabrao je po jedan OPG iz svake županije te iz Grada Zagreba koji su ušli u završnicu izbora. Priče o vrijednim ljudima sa sela objavljivat će se u Večernjem listu, na portaluvecernji.hr i na portalu agrobiz.hr od 11. srpnja do 12. kolovoza, od ponedjeljka do petka.

U emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”Hrvatske televizije – koja je uz Zajednicu županija partner projekta Zlata vrijedan – bit će u istom razdoblju emitirani prilozi o nominiranima. Pobjednici će biti proglašeni 2. rujna na ergeli u Đakovu, a 4. rujna na Prvom programu HRT-a bit će prikazana snimka dodjele nagrada. Prvoplasiranom će pripasti 30.000 kuna, druga nagrada je 20.000 kuna, a treća 10.000 kuna, koliko će dobiti i najbolja mlada nada (do 40 godina, koji nije nositelj OPG-a dulje od pet godina).

Svoj glas za najbolji OPG čitatelji Večernjeg lista davat će putem portala vecernji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije