NESNOSAN SMRAD Tko u Malu Suboticu dovozi otpadni krumpir?

U redakciju našeg portala javio se čitatelj (podaci poznati uredništvu) koji želi upozoriti na odvoz krumpira na zemljište. Kaže kako se osjeća nepodnošljiv smrad.

– Zašto Beličanci usred Male Subotice odlažu otpadni krumpir, a nitko od nadležnih ne poduzima ništa. Ima ga više od 200 tona. Odlažu ga na privatnom zemljištu jedne starije osobe iz Male Subotice bez njezina pristanka.

Ovo rade već nekoliko godina unatrag. Kako je lokacija omiljeno šetalište mještana Novog naselja, smrad i sve ostalo uvelike umanjuju kvalitetu boravka u prirodi – napisao nam je.

Čitatelja zanima planira li se, kada i o čijem trošku to sanirati?

Upit smo proslijedili na adresu Općine Mala Subotice, točnije komunalnom redaru Mladenu Braniši.

– Izašao sam na teren, pronašao lokaciju i obavio uvid. Ustanovili smo da netko dovozi krumpir i luk na zemljište u Malu Suboticu koje je u vlasništvu poljoprivrednog proizvođača iz Belice. Radi se o čestici 176 k.o. Mala Subotica. Isto tako pronašli smo etiketu s proizvoda što nam je olakšalo da dođemo do osobe koja to dovozi.

Po mojoj procijeni tu ima desetak prikolica otpadnog krumpira i nešto luka, a dio je već zakopan.

Ono što vam u ovom trenutku mogu reći je da ću zajedno s poljoprivrednom inspekcijom i Općinom Mala Subotica pokrenuti upravni postupak – rekao nam je Braniša koji zahvaljuje čitatelju što je ovaj slučaj dojavio.

Saznajemo da je krumpir privremeno deponiran za kompostanu iz Slovenije i da će se uskoro organizirati odvoz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije