MORH raspisao natječaj za zapošljavanje 400 vojnika i mornara

Ministarstvo obrane RH raspisalo je natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu, priopćeno je iz tog ministarstva.

U vojničku službu u trajanju od četiri godine prima se 400 kandidata/kinja za vojnika/mornara, s početkom službe 16. svibnja 2017. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidati koji zadovoljavaju opće Uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama RH te posebne uvjete, i to srednju stručnu spremu, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2017. godine i odslužen vojni rok ili uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Kandidati podnose prijave Područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili Središnjici za upravljanje osobljem.

Kandidati sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od 15 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Prije prijema u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati će proći odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službi i kadetsku službu.

U skladu s potrebama službe s kandidatima koji budu primljeni u djelatnu vojnu službu po isteku prvoga ugovora može se sklopiti drugi ugovor o vojničkoj službi u trajanju do pet i treći ugovor do šest godina.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije