VOĆARI zadovoljni radom udruge, žalosni zbog pretrpljenih šteta

U srijedu navečer Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri, održala je svoju Izvještajnu godišnju skupštinu, na kojoj je Izvješće o radu Upravnog odbora i čitave udruge podnio njezin predsjednik Mladen Dobranić.

Predsjednik Dobranić, kazao je kako je cijeli Plan i Program rada u 2016. godinu u potpunosti ostvaren, a bilo je i aktivnosti izvan plana.

Rad udruge bio je usmjeren na stručno osposobljavanje članova, na edukativna putovanja, seminare, druženja te sudjelovanja na svim značajnim događanjima u županiji i općini. Obilježavanje svjetskog dana jabuke, ocjenjivanje mladih vina, te pohod po vinogorju ostvareni su na zavidnoj razini. Identičan je i Plan i program rada za 2017. godinu.

Rizničarka Sanja Hadela podnijela je Financijsko izvješće iz kojeg je vidljivo kako je lani udruga uprihodila 15.900 kuna, a potrošila 15.300 kuna. Toliko novca kani se uprihoditi i ove godine, a najviše od općine, članarine te donatora.

Predsjednik Nadzornog odbora Petar Vuković, nazočne je izvijestio kako je udruga u svim segmentima radila i poslovala u skladu sa zakonom i statutom udruge.

U raspravi je Martin Stubičar ukazao na potrebu redovitog plaćanja članarine, kao i o vrlo lošoj prošloj godini, koja je voćare gotovo uništila i koji su zbog toga tužni i razočarani.

Skupštinu su svojom nazočnošću i kraćim nagovorima uveličali predsjednik svetomartinskog Općinskog vijeća profesor Dražen Crnčec, općinski načelnik Franjo Makovec, predsjednik krovne međimurske voćarske udruge Tomislav Horvat, mr.sc. Milorad Šubić iz Savjetodavne poljoprivredne službe, predsjednik Oldtimer kluba ‘Međimurje’ Franjo Belović i mnogi drugi.

Na skupštini je bilo šezdesetak voćara što pokazuje veliku zainteresiranost za rad udruge, kao i zanimanje za novosti u poljoprivredi te predstojeće aktivnosti u voćnjacima, vinogradima i vrtovima. Na kraju programa održano je stručno predavanje o zaštiti voćaka i vinograda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije