OSOBA GODINE Đuro Horvat nominiran je za prestižnu titulu Večernjeg lista!

Tko će biti osoba 2016. godine u tradicionalnom izboru Večernjeg lista? Za tu prestižnu titulu Večernjakov žiri nominirao je 12 osoba: trojicu znanstvenika, dvojicu poduzetnika, četvero sportaša, dvije humanitarke i, znakovito, samo jednoga političara, što je još jedan dokaz da je rejting hrvatskih političara na vrlo niskim granama.

Jedan od njih je i Đuro Horvat, vlasnik uspješne tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

U obrazloženju nominacije za nagradu stoji:

‘Vlasnik uspješne tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca u Međimurju, živući dokaz da kapitalizam može imati humano lice. U 2016. predstavljao Hrvatsku na svjetskom izboru Poduzetnik godine koji u Monte Carlu organizira tvrtka Ernst&Young. Tehnix proizvodi strojeve, opremu i tehnologiju za zaštitu okoliša, ima više od 300 zaposlenih, 50 patenata i inovacija te više od 350 proizvoda koje plasira na domaćem i svjetskom tržištu. Prihode u 2016. povećao 40 posto – s 30 milijuna na 45 milijuna eura.’

Đuro je jedini kandidat za tu nagradu s područja Međimruske županije, a kandidata imaju i susjedi. Riječ je o Sari Kolak koja je na prošlim Olimpijskim igrama osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja.

Ostali kandidati za nagradu su Nenad Bakić, Ivan Đikić, Lana Iljadica, Boris Jokić, Sandra Perković, Andrej Plenković, Igor Rudan te Martin i Valent Sinković.

Dosadašnji pobjednici bili su: glavni državni odvjetnik Mladen Bajić 2011., general Ante Gotovina 2012., plemenita Dubravka Glavaš 2013., poduzetnik Mate Rimac 2014. i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 2015. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije