MEĐIMURSKA PRIRODA Obilježen Svjetski dan močvarnih staništa

Svake se godine 2. veljače obilježava kao Svjetski dan močvarnih staništa, čime se podsjeća na datum potpisivanja Ramsarske konvencije. Na taj dan 1971. godine, u iranskom gradu Ramsaru, potpisana je Konvencija o močvarama od međunarodne važnosti. Ovde godine se Svjetski dan močvarnih staništa obilježio pod sloganom ‘Važnost vlažnih područja u borbi protiv katastrofa’, piše web Međimurske prirode.

Močvarna staništa uz rijeku Muru još uvijek nisu na karti međunarodno važnih močvarnih staništa prema Ramsarskoj konvenciji. Uvrštenje tih staništa među njih je cilj Pohoda uz Muru, koji se tradicionalno organizira od 2000. godine izmjenjujući domaćinstva između Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Nakon uspješno organiziranih Pohoda uz Muru u Križovcu 2011. i Kotoribi 2014., Pohod uz Muru održao se opet u Hrvatskoj, gdje je domaćin bio Sveti Martin na Muri.

Tako se u nedjelju, 29. siječnja povodom Dana vlažnih staništa organizirao spomenuti pohod. Kvalitetno organiziran i dobro posjećen – s preko 300 hodača – pohod je još jednom potvrdio želju čuvara prirode iz država uz Muru da ta naša vrijedna rijeka ostane pošteđena degradacije kroz izgradnju hidroelektrana.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija autora Davorina Mancea sa same hodnje, a cijela galerija dostupna je na Facebook stranicama Međimurske prirode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije