Snijeg nas ove godine ne bi trebao iznenaditi, na snazi 1. stupanj pripravnosti

S obzirom na niske temperature i prve pahulje snijega, u Županijskoj upravi za ceste Međimurske županije na snazi je prvi stupanj pripravnosti. Na terenu su dva kombi posipača i četiri ‘Unimog posipača’ kaže voditelj Odjela za održavanje i zaštitu županijskih cesta i lokalnih cesta Stjepan Marčec.

Ukoliko intenzitet oborina bude jači mijenja se i stupanj pripravnosti u kojem se nalaze dva kombi posipača, deset silosnih posipača s ralicom, te četiri ralice i dva gredera.

Isto tako, na raspolaganju su tri silosa u Cirkovljanu, Vrhovljanu i Gornjem Mihaljevcu te dva skladišta soli u Goričanu i Čakovcu. To su ujedno i mjesta pripravnosti gdje se svakodnevno dežura, prati se vremenska prognoza i provode obilasci terena.

Na skladištu je trenutno 550 tona soli, koja se bude li potrebe, nadopunjava. Inače, za zimsku sezonu predviđeno je 1500 tona soli, ističe Marčec i podsjeća da se sve ceste čiste i posipavaju prema prioritetima, prvo usponi, mostovi, nadvožnjaci te glavni županijski prometni pravci a nakon toga i ceste prema kategoriji važnosti .

ŽUC Međimurske županije, ‘gospodari’ s ukupno 201,7 km županijskih cesta i 247,4 km lokalnih cesta, kako u ljetnim tako i u zimskim uvjetima. Održavanje svih cesta povjereno je ugovorom između ŽUC-a i zajedničkog ponuditelja TEGRA d.d. Čakovec i Pavlic-asfalt-beton Goričan (partner u udjelu od 50%).

TEGRA i Pavlic-asfalt-beton imaju u zimskim uvjetima svaki po jedno stalno mjesto pripravnosti (Čakovec i Goričan) koja ispunjavaju uvjete za boravak ljudi te obavljanje poslova za zimsko održavanje cesta, uskladištenje materijala, smještaj vozila i potrebne opreme…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije