‘Švicarska turistička nagrada’ odjeknula uz poziv – Visit Međimurje!

U sklopu svečanog otvorenja međunarodnog sajma turizma IViaggiatori, 30. listopada 2016. u Luganu, Švicarska, Međimurskoj županiji te Turističkoj zajednici Međimurske županije uručena je švicarska turistička nagrada (The Swiss Tourism Award – STA).

Švicarska turistička nagrada je međunarodno priznanje koje ima za cilj promicanje visoke kakvoće turizma, zaštite i pozicioniranja prirodne i kulturne baštine zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te pružanje mogućnosti prezentiranja osobitih odredišta švicarskoj javnosti.

STA se dodjeljuje destinacijama s izvrsnom reputacijom na Internetu, s naglaskom na destinacije koje promiču održive oblike turizma i alternativa su tradicionalnom masovnom turizmu. Korištenjem inovativne tehnologije (posebne kompjuterske aplikacije: Web2rism) razvijene od strane Sveučilišta u Luganu, a financirano od strane Švicarske konfederacije identificiraju se odredišta koja su prepoznali internetski korisnici kao i drugi web portali širom svijeta, te koji odgovaraju posebnim kriterijima kvalitete koji se odnose na turističku industriju www.swiss-tourism-awards.ch

Nagrada se dodjeljuje od 2006. godine, a ove godine uz Međimurje dobitnici su još pet destinacija iz Italije.

Predsjednik Znanstvenog odbora STA (Scientific commette of the Swiss Tourism Award) Marco Pion prilikom uručivanja nagrade rekao je: “Međimurje je regija koja u razvoju turizma primjenjuje najviše kvalitativne standarde te ih na portalu visitmedimurje.com i generalno kroz online prostor uspješno komunicira kao destinacija u kojoj su kulturne, kulinarske i vinske tradicije u savršenoj ravnoteži između prošlosti i budućnosti.”

Zahvaljujući na ovoj prestižnoj nagradi direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula istaknuo je: “Ovaj uspjeh međimurskog turizma moguć je zahvaljujući odličnoj sinergiji svih dionika koji doprinose razvoju ponude Međimurja kao integralne i održive turističke destinacije počevši od Međimurske županije, preko Toplica Sv. Martin pa do najmanjih turističkih ponuđača.

Također TZMŽ svoju ulogu destinacijske menadžment organizacije savjesno i stručno primjenjuje već desetak godina inzistirajući upravo na kvaliteti i održivosti. Sve to daje rezultate koji se sada prepoznaju i u međunarodnim okvirima.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije